Jordbodalen wide
Jordbodalen

Årskurs 6

Tänk dig att det är strömavbrott. Du är hemma efter skolan och tittar på tv. Tvn slocknar. Dina föräldrar kan inte längre laga mat. Att gå ut och köpa mat går inte då ni inte har några kontanter och på grund av strömavbrottet så går det inte att ta ut pengar. Det får bli ostmackor till middag. Men juste! Kylskåpet fungerar inte heller längre. Vattnet i kranen kanske inte heller fungerar. Du kan inte spola i toan. Även om ditt mobilbatteri räcker i några timmar till kommer internet sluta fungera. Vad ska du nu göra? Vad gör man utan el?

Som ni lärde er på Energiverkstaden så är el viktigt och den kan produceras på många olika sätt. Ni har också lärt er att el kan vara farligt. På denna sida så kan ni läsa mer om elens väg från vind till vägg. Vilka energikällor är bra? Vilka är dåliga? Vad i hela friden är ett ställverk? Ni kommer också lära er hur detta med fossila bränslen gör världen varmare. Dessutom så reser vi till framtiden!

Missa inte tävlingen som snart kommer läggas upp! Där har ni chansen att briljera med era kunskaper och vinna fina priser! Vad väntar du på? Kom igen och bli riktigt energismart!