Vindkraftverk i solnedgång
Vindkraftverk i solnedgång

SMS inför helikopterbesiktning

Anmäl dig till vår tjänst så får du information om när vi flyger helikopter över din mark. Det är ett smart och enkelt sätt att skydda känsliga djur som hästar.

En gång om året på hösten samt vid eventuella stormar görs flygbesiktning av luftledningar. I vissa fall flyger vi väldigt lågt för att kunna inspektera ledningarna på nära håll. Eftersom känsliga djur kan uppleva detta som obehagligt och blir stressade vill vi gärna meddela dig i förväg via sms-avisering när vi planerar att göra flygbesiktningar.

Vi på Öresundskraft vill säkerställa den bästa elleveransen hem till dig. Besiktning av elnätet via helikopter är ett av många sätt som vi använder för att hålla så hög driftsäkerhet som möjligt. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter eller bullerstörningar som detta kan medföra och hoppas att vår sms-tjänst är till hjälp. Tjänsten är kostnadsfri.

Inför helikopter besiktningen av elnätet får du ett sms från oss. Där får du veta vilken dag besiktningen beräknas genomföras. Ibland kan väder och vind förhindra planerade besiktningar.

Öresundskraft AB