Anslutning till fjärrvärme

Vi på Öresundskraft är stolta över att ha så lång erfarenhet av att producera, leverera och installera fjärrvärme till våra användare. I mer än 50 år faktiskt!

Allt du behöver veta om att installera fjärrvärme från oss på Öresundskraft

Här hittar du som funderar på att bli eller är ny fjärrvärmeanvändare massor av bra information som kan hjälpa dig på vägen mot en mer hållbar tillvaro. Kom ihåg att vi alltid finns här för dig om du har några frågor eller behöver hjälp!

Ska du bygga nytt hus? Grattis!

Om din tomt ligger inom vårt fjärrvärmenät i Helsingborg får du per automatik möjlighet att ansluta ditt nya hus. Tyvärr gäller inte detta Ängelholm.

Har du redan ett hus men vill värma upp det mer hållbart? Klart du ska ha fjärrvärme!

De flesta hus som ligger inom våra fjärrvärmenät i Helsingborg och Ängelholm kan anslutas. Det enda du behöver göra är att fylla i en intresseanmälan, sen tar vi kontakt med dig och tar hand om resten.

Bra att veta –det är tyvärr inte helt säkert att du kan ansluta även om du vill

Vi vill att så många som möjligt ska ansluta sig till fjärrvärmenätet och vi jobbar hårt för att det ska bli möjligt. Tyvärr är det så att om ditt hus ligger för långt ifrån en anslutningspunkt blir installationen så kostsam att vi oftast, i dagsläget, inte kan genomföra den. Men allt detta kollar vi när vi får din intresseanmälan!

Klart du ska ha fjärrvärme från Öresundskraft!

Fyll i och skicka in din intresseanmälan så fixar vi resten.

Så här går det till

1. Intresseanmälan och platsbesök
Efter att du lämnat en intresseanmälan  till oss, kontrollerar vi att det går att installera fjärrvärme hos dig. När det är klart kontaktar en av våra projektledare dig för att boka ett besök där ni går igenom allt tillsammans på plats.

2. Offert och beställning
Efter platsbesöket skickar vi dig en offert med ett avtalsförslag. I avtalsförslaget hittar du anslutningsavgiften, alltså kostnaden för anslutning till fjärrvärmenätet, tillsammans med de villkor, krav och förutsättningar som gäller för den nya anslutningen. Så fort vi har det signerat avtalet sätter vi igång!

Våra installationer brukar ta ca 8-10 veckor från att du gjort din beställning.

3. Grävning
Innan grävningen påbörjas markerar vi var befintliga ledningar och rör för bland annat el, vatten och avlopp finns så att ingenting skadas. Sen gräver vår entreprenör upp schakt i gatan och på tomten för fjärrvärmerören. Fjärrvärmerören läggs i schaktet och svetsas ihop. Avstängningsventilerna monteras innanför din husvägg.

4. Återställning
Efter avslutat rörarbete fyller vi igen schaktet i gatan och på din tomt. Du sköter själv plattsättning och finplantering av tomten, vilket innebär att lägga matjord och så gräs för att återställa gräsmattan och planteringarna. Vi på Öresundskraft tillhandahåller jord och gräsfrö!

5. Montering av värmeväxlare
Om du har beställt en fjärrvärmeväxlare av oss ingår montering och primäranslutning. Det betyder att vi drar rören från våra avstängningsventiler vid husväggen fram till växlaren. Du kan självklart köpa fjärrvärmeväxlare av någon annan om du föredrar det. Hursomhelst monteras mätaren i samband med monteringen. Arbetet tar ungefär en dag och du får räkna med att vara utan värme och varmvatten under den tiden.

6. Besiktning och information
När allt är klart, visar vi dig hur den nya värmeväxlaren fungerar. Samtidigt gör vi en besiktning av allt utvändigt och invändigt arbete. Sen är du igång!

Har du några frågor?

Du är alltid välkommen att kontakta oss, vi vill gärna prata med dig!