Steg-för-steg

Intresset för solceller ökar

Intresset för solceller och solenergi växer i rasande fart. Varje år ökar antalet installerade solcellsanläggningar i Sverige med ungefär 60%. Och det är inte konstigt, för vem gillar inte kombinationen av sol och miljövänlig el egentligen?

Jag är nyfiken. Hur skaffar jag solceller? 

Med oss som din solcellspartner kan du känna dig trygg och lita på att vi finns vid din sida under hela din solanläggnings livstid - från start till mål. Processen att skaffa solceller tar ungefär 6-8 veckor. Såhär går det till, steg-för-steg:

  1. Allt börjar med en intresseanmälan som du kvickt och lätt fyller i och skickar in digitalt genom formuläret nedan. 

  2. En av våra solcellsexperter konktaktar dig via mail eller telefon. Här har du möjlighet att ställa frågor och få mer information om solceller. 

  3. Du får en prisindikation via mail. 

  4. Är du fortfarande intresserad kommer vi ut och tittar på ditt hustak och diskusterar just dina specifika förutsättningar. 

  5. En skarp offert på en komplett solcellslösning mailas till dig, oftast samma dag. Vid hög belastning kan det dröja ett par dagar.

  6. När du godkänt offerten meddelar vi våra installatörer och de tar kontakt med dig för att boka dag och tid för installation. Själva installationen av solcellsanläggningen tar cirka 1-2 dagar, givetvis beroende på anläggningens storlek.  

  7. När solcellerna sitter på taket färdiganmäler installatören anläggningen till nätbolaget. Därefter sker mätarbytet och anläggningen är i drift. 

  8. Grattis! Du är solcellsägare. Nu kan du följa hur mycket dina solceller producerar och hur mycket du sparar i appen.
Öresundskraft Marknad AB