Varför solceller?

Solskensränta! Bra för både miljön och plånboken. 

Det finns en hel del fördelar med att hämta din el från solceller. Vill du få bättre koll på solceller och varför solenergi är så bra? Då har du kommit rätt.   

Lönsamt med solceller

Visst är det ekonomiskt med solceller! Du kan bli både självförsörjande på el och få en avkastning på mellan 6-8% per år. Solen ger bättre ränta än pengarna på banken alltså. Solskensränta någon?   

Tryggt med solceller

Solcellsanläggningar har inga små beståndsdelar som kan gå sönder och orsaka dig onödig huvudvärk. Du behöver alltså inte vara rädd för att du måste ligga uppe på taket och skruva i tid och otid.  

Sen är det ju dessutom det här med produkt- och effektgaranti. Öresundskraft erbjuder 10 års produktgaranti och 25 års effektgaranti på våra solcellsinstallationer och anläggningar. Men en garanti är faktiskt bara så trygg och stabil som företaget. Öresundskraft har funnits sedan 1860 och kommer att finnas här ett bra tag till. 

Solceller är enkelt

När anläggningen är installerad och klar sköter solcellerna sig själv. Det gäller din överskottsel* också. Överskottselen säljs nämligen per automatik tillbaka till elnätet utan att du behöver tänka på det. Enkelt va!

*Läs mer om Öresundskrafts ersättning för solcellernas överskottsproduktion.

Miljöklokt med solceller

Tänker du på framtiden? Vill du ge dina barn och barnbarn så bra förutsättningar så möjligt? Vi också. Då är solceller det miljökloka valet. Solceller avger nämligen inte några utsläpp vid användningen. Dessutom är ju solen en förnybar energikälla, till skillnad från till exempel olja. 

En annan otroligt viktig anledning till att välja solceller är att du bidrar till Sveriges och norra Europas miljökloka elförsörjning när du säljer din överskottsel.  

Öresundskraft Marknad AB