Elbilar som laddas
Elbilar som laddas

Boka, hämta, kör en elbil

Vi vill att alla ska ha möjlighet att köra elbil. Genom att bli medlem i vår elbilspool kan du låna en elbil när du behöver.

Elbilspoolen är en miljömedveten satsning och en viktig del i strävan för ett hållbart samhälle. Därför har vi gjort det enkelt för dig att vara med och bidra till en bättre värld.

Alla är välkomna att bli medlemmar, både privatpersoner och företag. Det enda som krävs är ett giltigt körkort. Bilen bokar du på enkelt vår hemsida, öppnar med ett SMS och sen är det bara att köra.

Totalt finns sex elbilar, parkerade på tre platser i staden: Vid parkeringsplatsen söder om Knutpunkten, vid ICA Kvantum på Carl Krooks gata och utanför Öresundskrafts kontor på Västra Sandgatan. De tre bilar som står vid söder om Knutpunkten är vi extra stolta över. De tillhör Sveriges första solbilspool som är helt självförsörjande på el från solens energi.

Du betalar en fast månadsavgift och för tiden som du kör elbilen. Bokningen slutförs när du återlämnar bilen. Är du elhandelskund hos Öresundskraft eller student får du 50 % rabatt på månadsavgiften. Inga andra kostnader tillkommer, varken för försäkring eller körda kilometrar. Bilen är laddad när du hämtar den och gratis om du laddar den vid våra stationer.

Bakom satsningen står elbilspoolföretaget Move About och Öresundskraft som på det här sättet bidrar till den historiska omställningen från fossila bränslen till smarta bränslen i våra bilar.