Det här är Öresundskraft

Vi är energibolaget i nordvästra Skåne som jobbar för en en bättre värld –med start i vår fina region! Tillsammans med våra kunder, partners och medarbetare driver vi hållbar utveckling genom innovation.

Hallå där, varmt välkommen till oss!

Tillsammans har vi tio år på oss att lösa klimatutmaningarna. Eftersom behovet av energi knappast kommer minska, utan tvärtom måste öka för att vi ska kunna ställa om från fossilt bränsle till mer hållbara alternativ, måste vi snabbt som bara den komma på smarta och hållbara sätt att både generera och hushålla med bättre energi.

I mer än 160 år har vi på Öresundskraft kämpat för att på alla sätt vi kan, bidra till ett bättre samhälle och en bättre värld. Allt vi gör handlar om att bekämpa klimatförändringarna och skapa grymma förutsättningar för en hållbar framtid.

Vi gör det lätt för människor att göra bättre val enklare genom att använda återvunnen och förnybar energi på mycket smartare, mer effektiva och miljövänliga sätt. Vi ser helt enkelt till att du kan välja mellan riktigt bra el, fjärrvärme, fjärrkyla och biogas, eller för all del solceller på ditt tak. Vi tillhandahåller också fina laddlösningar, grymt bredband, stadshubb för IoT och massor av fantastiska energitjänster.

Vi kan mycket, men inte allt. Den förändring vi verkligen behöver genomföra kan vi bara uppnå tillsammans med andra människor. Så, vi hoppas verkligen att du redan är- eller vill vara med på denna rafflande åktur!

Våra globala mål – #Tillsammansför17

På FN:s toppmöte 2015 antog världens länder 17 globala mål för hållbar utveckling och en rättvis framtid. Det tycker vi är otroligt bra och för oss är det helt självklart att hjälpa till på alla sätt vi kan.

Mål nummer 17 (genomförande och globalt partnerskap) är vår ledstjärna. För, vi gör verkligen allt vi kan för att ro iland det här och tillsammans med våra kunder, medarbetare, partners, leverantörer och hela samhället har vi möjlighet att lyckas!

Ja, men vad GÖR vi då?

Vi vill inte bara snacka, utan framförallt göra! Men vad betyder det då undrar du? Jo, med en envis och lagom självdistanserad entusiasm (på en sjunga-högt-och-falskt-i-ösregnet-nivå) vill vi utifrån våra möjligheter, skapa bättre förutsättningar för en bra och hållbar miljö som möjligt för alla oss som bor på jorden. Vi gör det på det sätt vi kan bäst – med innovation, hållbar energi och riktigt smarta kommunikationslösningar.

Här nedanför kan du kolla in några av alla grejer vi gör, både ur globala- och lokala perspektiv.

Stolta – men inte nöjda

Vi är väldigt stolta över att allt det vi gör för att skapa positiva och hållbara förändringar ger så fina resultat, men vi är absolut inte nöjda här. Det finns så mycket mer att göra och därför ser vi till att driva på innovation och utveckling för en hållbar framtid.

Vår organisation och årliga rapporter

Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och har en politiskt tillsatt styrelse. Vi ingår som dotterbolag i koncernen Helsingborgs Energi Holding AB tillsammans med flera andra spännande bolag. Här hittar du mer fin information om oss!

Öresundskraft AB