Mysgas desktop
7v3a0378 mobil popup

Förläng utesäsongen med mysgas

Nu kan restauranger, hotell, caféer och uteserveringar i Helsingborgs centrum få tillgång till biogas via ledning i marken.

Skapa stämningsfull miljö

Vi har valt att kalla det mysgas för att värme och eld skapar en stämningsfull och ombonad miljö såväl ute som inne. Mysgasens mångsidighet är imponerande. Möjlighet till fullständig uteservering året runt, iögonfallande entréfacklor, bekymmersfria kök, mysiga spamiljöer, listan kan göras lång. Dessutom, med en fast installation får ni ständig tillgång till gas utan att behöva hantera gasolflaskor. Tryggt och smart.

Flera användningsområden

På uteserveringen skapas en skön känsla med infravärmare, grillar, brasor och facklor. Gästerna har det varmt och gott och sitter gärna kvar länge. Till restaurangköken finns spisar och många olika gasdrivna köksapparater som gör matlagningen snabb och effektiv. Den mest välsmakande maten lagas som bekant med hjälp av gas. För inomhusmiljön finns mysiga brasor som tänds sekundsnabbt med fjärrkontroll. Det går även att konvertera befintliga gasolkök till mysgas.

Gör ett miljöklokt val

Mysgas är biogas som produceras genom rötning av matavfall och annan restbiomassa. Produktionen sker dels i Helsingborg och dels i Danmark, och de vanliga naturgasgasledningarna används för att transportera biogasen.

Tryggt och säkert

Eftersom biogasen transporteras i ledningar slipper ni helt hantering av skrymmande och tunga gasolflaskor. Arbetsmiljön förbättras då personalen slipper bära och koppla in gasolflaskor. Med mysgas är det bara att starta och stänga apparaterna, och istället kan personalen ägna sin tid åt gästerna. Gasen är i princip drift- och underhållsfri och tar inte oväntat slut. Ytterligare en positiv effekt är att transporterna genom staden, som räknas som farligt gods, försvinner. Dessutom ansvarar Öresundskraft för gasen hela vägen fram till lågan.

Att installera mysgas

Det finns en del saker att ta hänsyn till när du bestämt dig för att skaffa mysgas. Det är höga krav på säkerhet, olika tillstånd och besiktning krävs. Därför har vi tagit fram en guide för att göra installationen så smidig som möjligt. Öresundskraft är din rådgivare och lotsar dig genom hela processen. När allt väl är på plats kontrollerar Öresundskraft driften av gasen fram till och med lågan.

Vad kostar det?

Kostnaden för att ansluta sig till gasnätet är beroende av flera faktorer där bland annat avståndet till stamnätet. Installationskostnaden varierar beroende på om det är en inomhus-, mark-, terrass- eller fasadinstallation samt på effekt och antal gasapparater. Vi lämnar gärna offert.

Prisexempel att använda mysgas:

Matlagning/grillning: 4kr/h
Värme: 6-10kr/h
Mysbrasa: 10-20kr/h

Fördelar med mysgas:

  • Förläng säsongen på uteserveringen och därmed öka omsättningen
  • Skapa inbjudande miljöer
  • Locka nya kunder
  • Besökarna stannar längre
  • Förbättrad arbetsmiljö för personalen
  • Förbättrad säkerhet, ingen hantering av gasolflaskor
  • Minskad transport av farligt gods i centrum
  • Ständig tillgång till biogas
  • Få poäng i White Guide
  • Miljöklokt val

Kontakta oss för mer information gasnatkund@oresundskraft.se

Öresundskraft AB