Solcellerbrfhemsida
Razvan chisu ua agenjmi4 unsplash mobil

Regeringen lobbar för 500 nya miljoner till solceller

Soligt läge för företag, fastighetsägare och brf:er

Antalet beställningar från företag och individer som vill installera solceller har ökat med flera hundra procent under de senaste åren. Det innebär långa köer på upp till två år för att få bidrag hos länsstyrelserna. Nu lobbar regeringen för att 500 nya miljoner ska skjutas till investeringsstödet – och redan hösten 2019 dessutom! Soligt läge att börja fundera på solceller till företaget alltså.  

I samband med septembers budgetproposition föreslår regeringen att solcellsinvesteringsstödet får mer pengar redan i år, 500 miljoner för att vara exakt! Dessutom föreslår regeringen en ökning av medel till investeringsstödet för solceller med 300 miljoner kronor för 2020. Stående ovationer från vår sida! Håll koll på vår blogg för mer nyheter om investeringsstödet.

Vad innebär investeringsstödet för solceller?

  • Stödet riktar sig till alla typer av aktörer såsom företag, fastigheter och Brf:er,  offentliga organisationer och privatpersoner.
  • Du kan få stöd med ett engångsbelopp som täcker upp till 20 procent av investeringskostnaden.
  • Tänk på att företag måste ansöka innan själva installationen påbörjas.
  • Regeringen och riksdagen beslutar hur mycket pengar som får fördelas i stöd. Stödet kan bara delas ut så länge de pengarna räcker.

Hur söker jag investeringsstöd till företagets solcellsinstallation?

Ansökan om investeringsstöd för solceller görs hos Boverket. Gå direkt till Boverket och ansökan genom att klicka här. Vill du veta mer om solceller? Då ska du kolla in vår stora solcellsguide här!

Vi hjälper dig och ditt företag med din ansökan!

Osäker på hur och var du ansöker? Inga problem. Vi på Öresundskraft hjälper gärna till med er ansökan. Ta kontakt med oss så ser vi till att din ansökan kommer iväg på rätt sätt.

Mats Christensson

Kundansvarig  bostadsrättsföreningar

042 490 37 89

0727 44 38 13

mats.christensson@oresundskraft.se