Foto öresundskraft 20190624 103405 (1)
Foto öresundskraft 20190624 103405 (2)

Vi är Öresundskraft

Vi är ungefär 400 eldsjälar som varje dag jobbar för en bättre värld.

Listan kan göras lång över alla de olika kompetenser och yrkesroller som finns på Öresundskraft. Några av dessa beskrivs av våra medarbetare själva här nedanför. 


André Rehnström, Affärsutvecklare

images8ft8.png

”Jag jobbar med kundnära affärsutveckling och driver ofta olika initiativ eller projekt. En spännande del av mitt jobb går ut på att ta reda på det verkliga kundbehovet för att utveckla nya eller befintliga tjänster. Kommunikation blir en viktig och naturlig del av vardagen och det gäller att agera och testa före planera.

Det bästa med att jobba på Öresundskraft är att vi både kan och vill hjälpa våra kunder att ställa om till en mer hållbar energianvändning. Helt fantastiskt att vara med på resan mot ett bättre klimat tycker jag. Bra arbetsgivare, sunda värderingar och bra förmåner gör att du ger det lilla extra tillbaka. Jag får faktiskt energi av att jobba här, hur klyschigt det än låter! Ofta tack vare härliga kollegor! 😊”

 

Cecilia Andersson, Hållbarhetsstrateg

imagepc71c.png

"I mitt jobb funderar jag över klimatutmaningarna, kopplingen till energi och principer hur vi ska kunna göra rätt på riktigt. Det handlar om hur vi kan vägleda kunderna till en klimatsmartare energianvändning. Jag jobbar också med samarbetet vi har med Miljöverkstaden, vilket innebär att vi stödjer energiundervisningen för barn och ungdomar i Helsingborg med omnejd, i åk 1, 6 och 8-9.

Det bästa med att jobba på Öresundskraft är kollegorna, stämningen och drivkraften att vi vill göra en förändring. Vi vill driva omställningen av energisystemet för en bättre värld. Öresundskraft är en samhällsviktig verksamhet och ett kul ställe att jobba på."

 

Charlotte Ohlsson Brown, Kundspecialist, extra allt

”Mina uppgifter som kundspecialist är att vara tillgänglig för frågor och funderingar från våra kunder. Både på telefon, chatt och mejl. Förutom att vara en hjälpande hand så tar jag även hand om några av Öresundskrafts sociala medier. Så det är verkligen varierande uppgifter jag har fått äran att arbeta med och en arbetsdag är verkligen en annan olik vilket är superkul! Variation är A och O för mig 😊

Det bästa med att jobba på Öresundskraft är att man känner sig stolt över sin arbetsplats. Öresundskraft gör skillnad både för miljön och samhället, så det känns bra att komma till jobbet och veta det är en plats jag kan stå bakom. Förutom det så är det mina härliga kollegor som jag alltid har nära till skratt med. Det gör det extra kul att komma till jobb!”

 

David Olerup, Key account manager

imageoalen.png

"Som key account manager ansvarar jag för några nyckelkunder där jag försöker skapa ett lönsamt samarbete både för oss och kunden. Det innebär att jag försöker träffa många personer hos våra kunder så jag förstår deras behov. Sedan gäller det att matcha deras behov med vad vi på Öresundskraft kan hjälpa till med. På ett sätt kan man säga att jag är kundens röst in till Öresundskraft.

Det bästa med att arbeta på Öresundskraft är engagemanget hos alla kollegor och kunder och att vi har en övertygelse om att kunna göra skillnad på riktigt. Hur vi skall göra det ligger i våra egna händer och där är vi på en förändringsresa som är otroligt häftigt att få vara del av.”


Ida Arvidsson, Energiingenjör

imageohol.png

”Några av mina arbetsuppgifter är att jag utför energideklarationer, energikartläggningar, elmätningar och andra energikonsultuppdrag till våra kunder. Det är mestadels fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, industrier och andra företag.

Det bästa med att jobba på Öresundskraft är att få vara ute mycket i jobbet och träffa många av våra kunder, och alla trevliga kollegor!”