Lärarinformation om Uppdrag Helsingborg

I Uppdrag Helsingborg får eleverna undersöka hur el och värme tillverkas i Helsingborg samt ta ställning till hur miljövänliga och hållbara dessa processer är. Detta sker med hjälp av Öresundkrafts hemsida. Resultatet eleverna får fram kan sedan användas till diskussioner i klassrummet om energitillverkning och hållbar utveckling.

Börja med att titta på filmen om Filbornaverket. Den är tre minuter lång och och visar Filbornaverket och dess processer.

Eleverna kan sedan i grupper (förslagsvis 3 elever per grupp) med hjälp av dokumentet Uppdrag Helsingborg ta reda på hur el och värme tillverkas i Helsingborg samt ta ställning till hur miljövänliga och hållbara dessa processer är.  Resultatet eleverna får fram kan sedan användas till diskussioner i klassrummet om energitillverkning och hållbar utveckling.

Tid: 1 lektion till uppdraget och 1 lektion till redovisningen.

Kahoot

Som en sammanfattande och rolig avslutning kan ni använda er av en Kahoot med koppling till energikällor och elsäkerhet som vi har gjort. Detta går att göra utan ett inlogg på Kahoot (spela som gäst).

Här nedan hittar ni både länk till lärarsidan där man startar spelet och länk till den sida som eleverna ska gå in på. Elevernas länk finns även i dokumentet med elevinstruktioner. 

Lärarlänk: Länk till lärarsida

Elevlänk: Länk till elevsida