15 januari 2020

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Skåne älskar solen! Faktiskt så mycket att skåningarna ligger tvåa i länstoppen över störst mängd installerad effekt av solceller. Öresundskraft älskar solceller och vi vill hjälpa er på traven. Här har vi samlat 12 källor där du hittar fräsch, spännande och nyttig information om solceller att förkovra dig i. Sol i sinne!   

Webben

Svensksolenergi.se Svensk Solenergi (SSE) är branschföreningen som representerar såväl den svenska solenergibranschen som de forskningsinstitutioner som arbetar inom solenergiområdet. Här hittar du alla möjliga fakta om solenergi: momsregler till Brf:er, montage och underhåll av solceller, samt info om de senaste forskningsprojekten för att nämna några exempel.   solenerginyheter.se Ska man tro dem själva så är Solenerginyheter Sveriges snabbast växande plats på webben för nyheter om solceller och solenergi. Det är inte svårt att förstå varför. Här finns massa intressant om allt från "osynliga" solceller till elpris och forskningsprojekt inom fossilfri energi.   energimyndigheten.se Energimyndighetens "Solelportalen" innehåller en mängd praktisk information till dig som funderar på solceller. Här kollar du in om ditt hus har rätt förutsättningar, hur stor anläggning som passar just dig och vad du ska tänka på när du väljer leverantör. Massa "bra att veta" innan du skaffar solceller till villan.   Öresundskraft.se På vår egen hemsida hittar du massa bra information om solceller. Dessutom finns där en räknesnurra som hjälper dig med ett prisexempel baserat på dina behov och förutsättningar.  

Bloggar om solceller och solenergi

bengtsvillablogg.info Bengt är en riktig veteran på solcellsscenen och har bloggat som solceller sedan 2010. Har du inte redan kollat in Bengts villablogg har du missat en riktig kunskapskälla full av information, nyheter och inspiration. Bengt är för solceller vad Arne Weise är för julen (för er som kommer ihåg).   solcellskollen.se Solcellskollens blogg har just vad den säger att den har, koll på solceller. Här läser du kundberättelser från människor som har valt att satsa på solen. Det finns också en hel del intressant om allt från solcellsstöd till intressant om batterimarknaden. En hel del högt och lågt om solen alltså för dig som både vill läsa om samhällsperspektivet och villaägarens.   solarpowerrocks.com En amerikansk twist på solceller! Målet med SPR:s blogg är att ge villaägare en tydlig bild av solcellsmarknaden i USA: ekonomi, politik, juridik och produktutveckling. Bloggen drivs av några riktiga solcellsess med imponerande erfarenhet av solceller och solenergi på meritlistan.   Öresundskrafts blogg Glöm inte vår egen blogg! Den innehåller nämligen mängder med information och inspiration om allt från investeringsstöd till värdeökning på huset med solceller.  

Solceller och solenergi på Facebook

Solenergi & solceller, mikroproduktion: Gruppen har 7100 medlemmar.  

Solceller och solenergi Forum och tips: Gruppen har 9800 medlemmar.  

Båda grupperna fokuserar på diskussion, frågor och svar, tips och trix kring olika solcellslösningar samt leverantörer. Här finns egentligen allt möjligt för dig som vill ha konkreta tips om solceller. Detta är grupperna för dig att följa vare sig du redan har en anläggning eller funderar på att investera.  

Poddar om solceller och solenergi 

Solcellskollens podcast 
Häng med när solcellskollen dyker ner i samtal med entreprenörer, forskare och en mängd andra soliga individer med ett intresse för solceller. Premiäravsnittet publicerades 2017 så här finns en hel del intressant att lyssna igenom. På med lurarna!  

Solcellspodden
För dig som vill ha något mer djupgående infallsvinklar på ämnet solceller med både nationellt och internationellt fokus. Här finns avsnitt om importtullarna i USA och intervjuer med experter från forskningsinstitutet RISE i Borås. Dessutom nördas det ner i tekniken och du kan lyssna på prat om DC-nät, batterier och något så intressant som Tesla Solar Roof.

{{posts.CurrentItem.Author}}