17 september 2019

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Antalet beställningar från människor som vill installera solceller har ökat med flera hundra procent under de senaste åren. Det innebär långa köer på upp till två år för att få bidrag hos länsstyrelserna. Nu lobbar regeringen för att mer pengar ska skjutas till - och redan hösten 2019 dessutom! Soligt läge att börja fundera på solceller till villan alltså.    

Regeringen vill att Sverige ska bli världens första fossilfria land 2045. I samband med septembers budgetproposition föreslår regeringen att solcellsinvesteringsstödet får mer pengar redan i år, 500 miljoner för att vara exakt! Dessutom föreslår regeringen en ökning av medel till investeringsstödet för solceller med 300 miljoner kronor för 2020. Stående ovationer från vår sida! Håll koll på vår blogg för mer nyheter om investeringsstödet.  

Vad innebär investeringsstödet för solceller?

  • Stödet riktar sig till alla typer av aktörer såsom företag, offentliga organisationer och privatpersoner.
  • Du kan få stöd med ett engångsbelopp som täcker upp till 20 procent av investeringskostnaden.
  • Företag måste söka investeringsbidrag innan installationen påbörjas. För privatpersoner gäller att ansökan om stöd ska ha kommit in inom sex månader från det att projektet påbörjades.
  • Regeringen och riksdagen beslutar hur mycket pengar som får fördelas i stöd. Stödet kan bara delas ut så länge de pengarna räcker.

Hur söker jag investeringsstödet till mina solceller?

E-ansökan om investeringsstöd för solceller gör du hos Boverket. Det är däremot länsstyrelsen i det län där din fastighet ligger som ansvarar för handläggningen av ansökan och beslutar om stöd. Gå direkt till Boverket och ansökan genom att klicka här. Vill du ansöka direkt hos länsstyrelsen kan du göra det HÄR. Kolla in vår stora solcellsguide här om du vill veta ännu mer om solceller.   

Vi hjälper dig med din ansökan!

Osäker på hur och var du ansöker? Inga problem. Vi på Öresundskraft hjälper dig gärna med din ansökan. Ta kontakt med oss så förser vi dig med rätt underlag.    

{{posts.CurrentItem.Author}}