04 juli 2018

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Och så var vi där igen: Almedalsveckan. En nätverkande, budskapande, kunskapande och intensiv vecka, mitt i det politiska Sverige! 

Vi är fyra som representerar Öresundskraft: Anders Östlund (VD), Bo Lindberg (AO-Chef Kommunikationslösningar), Patrik Hermansson (Affärsutvecklare) och Göran Skoglund (Pressansvarig). Trots att vi som vanligt delar upp våra åtaganden, hinner vi bara med en bråkdel av de 4300 seminarier och programpunkter som arrangeras. I år verkar veckan dessutom kunna bli hetare än vanligt: det är valår, den politiska situationen är oviss och massor av frågor finns att dryfta. 

Filmad debatt 

Bland annat arrangerar Regional Energi en middag på måndagkvällen med politiker och myndighetspersoner. Nytt för i år är ett duellformat där sex vd:ar för regionala energibolag debatterar med några av politikerna i en kort och förhoppningsvis underhållande minidebatt. Anders Östlunds debattpunkt handlar om "framtidens kollektivtrafik - vad ska den gå på?".​ Debatterna filmas och kommer att publiceras på Youtube på vår kanal! Anders deltar också som paneldeltagare på tre olika seminarier senare under veckan.

Branschens röst 

V​år branschorganisation Energiföretagen Sverige arrangerar flera seminarier, det tyngsta kallas "Så nollar vi utsläppen till 2045". Dit är samtliga partiers energipolitiska ​talespersoner inbjudna.

Eget seminarium

Göran Skoglund bevakar avfallsfrågor och konstaterar att frågan om plast diskuteras på flera seminarier. Patrik Hermansson bevakar hållbar stadsutveckling och förnybara energisystem medan Bo Lindberg bevakar digitala frågor. Ett helt nytt inslag är att Öres​undskraft arrangerar ett eget seminarium med rubriken "Vem ska bestämma över IoT". Du hittar seminariebeskrivningen här​.

Bevaka veckan!

Som vanligt är medieuppbådet under veckan massivt och TV sänder från morgon till kväll. Många seminarier (inklusive vårt eget på torsdag kl. 11) live-sänds; adresser mm hittar du under programbeskrivningen​. Önska oss lycka till!

*Foto: Region Gotland/Tove Turesson

{{posts.CurrentItem.Author}}