22 oktober 2018

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Motivation.se delar ut utmärkelsen Årets VD för sjunde året i rad. Öresundskrafts VD, Anders Östlund, är en av finalisterna. Vinnarna avslöjas i samband med en stor festlighet på Hotel At Six i Stockholm den 15 november.  

Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma och premiera förebilder bland svenska VD:ar - att påvisa goda exempel på värderingsstyrt ledarskap inom näringslivet. Det finns fyra kategorier: små, mellanstora och stora företag samt en kategori som heter Årets Unga VD. Vår egen, Anders Östlund, är nominerad i kategorin ”Mellanstora Företag”( 51 - 500 anställda). Tyvärr inte Årets Unga VD alltså.  

- Vilken ära att vara nominerad till årets VD 2018. Så himla roligt! Kriterierna för att bli nominerad är så otroligt viktiga delar av ledarskapet och definitivt inom mitt eget, säger Anders Östund. Att kunna leda för tillväxt och få människor att växa samtidigt som man tar ansvar för hur företaget påverkar samhället är basen hos ett hållbart ledarskap. Så stolt är jag definitivt!   Anders Östlund pratar extra inspirerande om social hållbarhet, något han utan tvekan brinner lite mer för.  

- Det finns ingenting som gör mig så förbannad och ledsen som mobbning och trakasserier. Övergreppen som rapporterades i den viktiga #Metoo-rörelsen, sexuella och maktbaserade, är av den värsta sorten. Fysiska och psykiska övergrepp är helt oacceptabla på arbetsplatsen och utanför. Vi måste hjälpas åt och ta tag i problemen som finns överallt i samhället, Öresundskraft inkluderat. Ta diskussionen och visa kurage när någon blir ojust behandlad. Reaktionen kan vända kulturen snabbare än vi tror.  

Utöver social hållbarhet är ett aktivt ställningstagande inom både ekonomisk- och miljömässig hållbarhet en förutsättning för att bli nominerad.  

Öresundskraft har den underbara visionen: ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen”. Vad betyder det då? Vårt uppdrag är att driva på lösningen av de stora frågorna, inte minst inom miljö- och klimatområdet. Här går jag igång på alla cylindrar. Ambitionen är att bidra till kundernas hållbara energianvändning och säkerställa förutsättningarna för det uppkopplade smarta samhället. Öresundskraft vill bli en relevant partner till dom som delar vår strävan om en bättre värld - en historisk satsning som gör mig stolt ända in i märgen.  

Anders Östlund, VD Öresundskraft  

Kriterierna för att kunna bli utsedd till Årets VD är:

Ledarskap - Pristagaren har förmåga att leda människor och har genom sitt ledarskap fått människor att växa.

Hållbarhet - Pristagaren tar aktivt ansvar för hur företaget påverkar samhället, ur såväl ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv.

Tillväxt - Pristagaren har kunnat visa på särskilt goda resultat i form av tillväxt och nyanställningar i den verksamhet som hon/han är vd för.  

{{posts.CurrentItem.Author}}