15 december 2017

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Anders Östlund Anders Östlund, VD, Öresundskraft   

Jag kan knappt tro att 2017 redan går mot sitt slut. Det går fort när man har roligt (och annars också kanske någon vintertrött och julstressad kamrat vill tillägga). 2017 har varit riktigt roligt och jag törs till och med slå fast att stora delar har levts mitt i den så kallade ”zonen”. Livet har lett mot mig vid ganska många och ovanligt långa perioder det senaste året. Är det politiskt korrekt att tala om att man är nöjd med livet? Det är inte svårt att bli tungsint när vi ständigt matas med världens och mänsklighetens alla problem. Det är lätt att känna sig som ett offer för omständigheterna och inte som en del av lösningen. Vad kan jag göra åt de stora livsavgörande frågorna när det globala ledarskapet inte verkar rå på detsamma? Man tappar fokus och ser inte allt bra som trots allt görs i stort och smått: trender som går åt rätt håll, människors vilja och förmåga att bidra till det goda, utmaningar stora som berg flyttas och övervinns.  

Jag har den stora ynnesten att vara en del av Öresundskraft. Vi har den underbara visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen”. Vårt uppdrag är att driva på lösningen av de stora frågorna, inte minst inom miljö och klimatområdet. Det får mig att gå igång på alla cylindrar. Under 2017 har vi mobiliserat våra krafter för att ta nästa steg i företagets utveckling. Vår ambition är att bidra till kundernas hållbara energianvändning och säkerställa förutsättningarna för det uppkopplade samhället. Vi gör nu en historisk satsning för att bli en relevant partner till dom som delar vår strävan om en bättre värld. Under 2018 ska mobiliseringen mer och mer gå över i en leveransfas. Låt mig ställa ut några Nyårslöften:  

Vi har spänt bågen för att lyckas med transformering till framtidens energi och kommunikationsföretag. Det kommer kräva en insats som går långt över det normala. Ska vi lyckas måste alla team och medarbetare prestera på toppen av sin förmåga. Det är en underbar känsla att få bidra till en framgångsresa. Det är en rättighet att få jobba i ett högpresterande team och få chansen att bli sitt bästa jag. Alla former av trakasserier förstör möjligheten till välbefinnande och extraordinära resultat. Det finns ingenting som gör mig så förbannad och ledsen som mobbning och trakasserier. De sexuella, maktbaserade övergreppen som rapporteras i den viktiga #Metoo-rörelsen är av den värsta sorten och helt oacceptabla. Våra liv är för värdefulla för att eroderas av ångest genererad på arbetsplatsen. Låt oss hjälpas åt och se till att vi tar tag i de problem som finns överallt i vårt samhälle inkluderande Öresundskraft. Visa kurage och ta diskussionen när någon blir ojust behandlad. Reaktionen kan vända kulturen snabbare än vi tror. Det blir mitt sista och viktigast nyårslöfte, jag och vi på Öresundskraft ska arbeta fokuserat med att bekämpa trakasserierna. Den samhällsbägaren är full, nu ska den tömmas!  

God Jul och Ett fantastiskt Gott Nytt År
Anders Östlund  

{{posts.CurrentItem.Author}}