06 november 2019

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Nu blir det lättare för både helsingborgare och Helsingborgshems hyresgäster att ladda sin elbil. Helsingborgshem bygger nämligen laddoaser på olika platser i Helsingborg tillsammans med Öresundskraft. Utbyggnaden av laddoaserna startar i november 2019 och i början av 2020 ska det vara klart.

Nu blir det enklare att ladda din elbil i Helsingborg. Tio laddoaser ska nämligen byggas runt om i Helsingborg under kommande månader. Tanken är att Helsingborgshems hyresgäster ska kunna hyra en plats för laddning, medan övriga platser är publika. Det är Öresundskraft i samarbete med Bee Charging Solutions som levererar laddoaserna. Under hösten utvecklas erbjudandet med laddningsalternativ och priser och i början av 2020 ska det vara klart för laddning.    

"Hyresgäster ska ha samma möjligheter som andra att nyttja ny teknik. Tillsammans med Öresundskraft skapar vi möjligheter och uppmuntrar till ett hållbart resande. Vi är glada att kunna erbjuda möjlighet att ladda elfordon samtidigt som vi får möjlighet att lära oss och utveckla erbjudandet över tid", säger Lars Hansson, Helsingborgshems ordförande.  

Var i Helsingborg ska laddoaserna byggas?

Laddoaser ska byggas i områdena Drottninghög, Elineberg, Husensjö, Laröd, Maria park, Närlunda, Planteringen, Pålsjö östra, Stattena och Slottshöjden. Från start består varje laddoas av fyra laddplatser vilket eventuellt kan komma att utökas till tolv.  

Varför behöver vi laddoaser i Helsingborg?

Mellan 2012 och 2019 har antalet elfordon (elbil + elmotorcykel + laddhybrider) ökat från 948 till 89 302 stycken i Sverige. Dessutom tillhör Skåne det länet med flest laddningsbara fordon 2019. Enligt Power Circle pekar utvecklingen i Sverige på 2,5 miljoner laddbara fordon år 2030. Eftersom fler och fler äger laddningsbara fordon ökar så klart behovet av laddstationer.    

{{posts.CurrentItem.Author}}