20 mars 2018

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

När kolla du till din värmeväxlare sist? Är svaret inte helt självklart kan det vara dags att ge din växlare lite välförtjänt uppmärksamhet.  

Värmeväxlaren är en avgörande del i ditt fjärrvärmesystem och den jobbar hårt för att hålla ditt hus varmt. Genom att överföra värmeenergin från fjärrvärmen som cirkulerar i vårt nät till systemet i ditt hus fungerar värmeväxlaren med samma teknik som går att hitta i kylskåp och i motorvärmare. Att ha en fungerande värmeväxlare är alltså en viktig del för att uppnå ett jämt och behagligt inomhusklimat.  

Hur märker du då att din värmeväxlare behöver bytas ut? Det är inte helt lätt att upptäcka detta själv och därför kan det vara bra att ha ett serviceavtal. I ett serviceavtal ingår en regelbunden tillsyn av värmeväxlaren så du slipper oväntade överraskningar. Det finns dock varningssignaler på att din värmeväxlare börjar bli trött och utsliten. När en växlare börjar bli till åren är den inte lika effektiv i överföringen av värmeenergi och du kan bland annat uppleva detta genom att huset känns kallare och kallare över åren. Det kan också avslöjas i att varmvattnet går från att vara varmt i ena sekunden till iskallt i nästa. Om din värmeväxlare ger ifrån sig ovanliga ljud kan detta också vara ett tecken på att något inte står rätt till. Dessa varningssignaler uppträder dock inte alltid och kan dessutom vara svåra att upptäcka, en tillsyn av en expert är därför att rekommendera.  

Öresundskraft har 50 års erfarenhet av att sköta värmeväxlare och finns som rådgivare om du upptäcker varningssignaler från värmeväxlaren eller bara vill göra en servicecheck. Du kan ringa kundtjänst som antingen bokar in en tid direkt eller kopplar dig vidare till en tekniker. Vi bokar sedan in ett besök där vi kollar till din värmeväxlare. Visar det sig att den är i behov att bytas ut lämnar vi en offert som tydligt förklarar allt som ingår och vilka priser som gäller. Bytet tar en dag och du som kund behöver bara släppa in teknikern på morgonen och vara med på eftermiddagen för en genomgång av din nya värmeväxlare. Bortforslingen av den gamla växlaren sköter vi.  

Genom att uppdatera din växlare får du en snabbare reaktion vid temperaturskiftningar utomhus och därav en jämnare inomhustemperatur som ökar din komfort. Dessutom är de nya värmeväxlarna enklare att reglera för att uppnå önskad temperatur. Sist men inte minst kan du sänka dina kostnader med en ny värmeväxlare då den nya förbrukar mindre energi.  

Serviceavtal Öresundskraft

{{posts.CurrentItem.Author}}