06 april 2018

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

I marken under våra fötter ligger ett nät av rör som distribuerar hett vatten. Transportsystemet förser staden med värme, så kallad fjärrvärme. Under gräsmattan på Olympia ligger fem kilometer långa fjärrvärmeledningar som skyddar planen från markfrost och skapar förutsättningar för en grön plan tidigt på året.  

Värmen är producerad i någon av Öresundskrafts fjärrvärmeanläggningar, Västhamnsverket eller Filbornaverket. Dessa är så kallade kraftvärmeverk vilket innebär att fjärrvärme och el produceras samtidigt. Dessutom är produktionen skonsam mot vår miljö eftersom den utnyttjar energi som annars skulle gå till spillo (ditt matavfall blir biogas medan restavfallet omvandlas till värme). Så om du tycker att Darijan serverar räkmackor till Andri, att motståndarnas målvakt är en sopa, att Randrup skickar en smörpassning till Timossi, eller att domaren delar ut för många gula ostskivor– så kan det finnas en viss symbolik i det. Fjärrvärmen är en aktiv del av energiomloppet och i detta fallet helt enkelt Bra Energi både på plan och utanför.  

”Att HIF delar Öresundskrafts ambition att skapa så klimatsmarta och miljövänliga energilösningar som möjligt är motiverande och vi är glada att kunna vara med och skapa förutsättningar för en grön plan och en grön miljö” säger Fredrik Elgström på Marknadsavdelningen på Öresundskraft.  

Så när du står på Olympias läktare och sjunger med i Det här är den vackraste fotbollsplan du sett– tänk då på att du är med och bidrar till det!  

{{posts.CurrentItem.Author}}