29 maj 2018

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Alvaro Santos, HIF, Öresundskraft 

På vårt kontor finns en tavla där Alvaro Santos bärs upp av sina lagkamrater efter sin sista match i HIF säsongen 2014. Texten i tavlan lyder: ”Alvaro Santos – 212 matcher i HIF och älskad av alla”.  Efter att ha lagt skorna på hyllan och flyttat hem till Brasilien en tid är Alvaro och hans familj tillbaka i Helsingborg – och HIF.  

HIF är en förening som vill ta ansvar på många olika plan. De vill vara en aktiv part i Helsingborgsregionen och bidra till ett bättre samhälle. Framförallt genom att nå och inspirera människor, speciellt barn och unga, även utanför Olympias gröna gräs och rödblå läktare. Ett sätt är att använda kraften hos spelarna och förebilderna som finns inom föreningen. En av de största förebilderna är klubbikonen Alvaro Santos.  

Satsningen ”Fotboll för alla” ska ge alla barn och ungdomar möjlighet att röra på sig och spela fotboll på lika villkor. Detta sker under ledning av Alvaro Santos som fortsätter sprida sin värme, harmoni och sitt engagemang där det behövs som mest.  

”Fotboll för alla är ett fantastiskt initiativ som arbetar för att motverka utanförskap genom att ge barn och ungdomar sunda värderingar och möjlighet att komma in i föreningslivet. Därför är vi på Öresundskraft glada att vara med och stötta arbetet. Alvaro är en fantastisk person som har en förmåga att locka fram ett leende hos alla han möter. Han är en härlig ambassadör för gemenskap och öppenhet”, säger Fredrik Elgström på Öresundskraft.  

Utifrån tidigare CSR-skolprojekt i Helsingborg har man märkt att många barn saknar aktiviteter på fritiden. Men den insikten som grund kan ”Fotboll för alla” sammanfattas med fyra målsättningar:  

  1. Få fler flickor och pojkar att röra på sig
  2. Få fler flickor och pojkar att komma in i föreningslivet
  3. Få föräldrarna att engagera sig i föreningslivet. Detta kan dessutom vara en bra integrationsmöjlighet
  4. Ge en positivare och mer nyanserad bild av problemområden i Helsingborg. Man vill visa upp och belysa goda krafter som också verkar inom de här områdena. Exempel är: ungdomsråd, fritidsgårdar mm.

Just nu finns man på Planteringen onsdagar kl.16-19, och under året kommer konceptet vidare till olika stadsdelar i Helsingborg.  

{{posts.CurrentItem.Author}}