29 mars 2021

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Hemma och Öresundskraft lanserar ett utökat bolån med grön rabatt till dig som vill investera i solceller. Långivare är Skandiabanken. Nu får du som investerar i solceller låna till konkurrenskraftig ränta och samtidigt lägga om ditt bolån. 

Vill du köpa solceller? Bra! Finansierar du investeringen i solenergi via vår samarbetspartner Hemma så kan du samtidigt flytta befintliga bolån till en attraktiv bolåneränta. Det innebär att du kan sänka både din drifts- och lånekostnad. Hur bra som helst!

- Via Hemma kan hushåll som investerar i solceller få en konkurrenskraftig ränta. Med den låga ränta på lånet kommer kundens månadskostnad att sänkas (fast lånet utökas) efter solcellsinstallationen, säger Charlotte Holst, chef för affärsområde Konsumentlösningar på Öresundskraft.

Så här fungerar Hemmas gröna bolån

Med Hemma kan hushåll som investerar i solceller få en konkurrenskraftig ränta. Den lägre räntan på bolån och solceller innebär en minskning av återbetalningstiden för solcellerna. Så fort du bestämt dig så hjälper vi dig att lägga om ditt bolån. Det kan vara bra att veta att vi inte ställer något krav på att installationen av din solcellsanläggning är påbörjad, men du behöver se till att din anläggning har en effekt på minst 4,5 kW.

Än så länge omfattas villor och fritidshus av bolånet, men målet är att kunna inkludera även bostadsrättsföreningar lite längre fram.

Gröna investeringar är avgörande för framtiden – En klimatsmart deal!

Så mycket som 26 procent av världens klimatpåverkande utsläpp kommer faktiskt från produktion av el och värme och byggnader står för runt 40 procent av landets energianvändning.

Mängden el och hushållsenergi vi använder i hemmet utgör alltså en betydande del i kampen mot miljö- och klimatutmaningen, något vi måste få bukt på, och där kan ökade satsningar inom solceller och solenergi spela en avgörande roll.  

- Vi har sett att attraktiv finansiering är avgörande för att fler ska kunna installera solceller. Ett utökat bolån med grön rabatt, även till de med lite högre belåningsgrad, gör det möjligt att accelerera omställningen i nordvästra Skåne. Ängelholms energianvändning ska bli 100 procent fossilbränslefri och Helsingborg ska uppnå netto noll-utsläpp 2035. Samarbetet mellan oss och Hemma stödjer den utvecklingen, säger Anders Östlund, VD för Öresundskraft.

Ett riktigt klimatsmart samarbete

Vi är så otroligt peppade på vårt samarbete med Hemma och vad sollånet faktiskt kan innebära för utvecklingen av klimatsmart energianvändning. Vill du ha solceller, bryr dig om klimatet och har ett tak? Ja då finns det inga ursäkter längre. Detta är den klimatkloka dealen som både miljön och plånboken tackar dig för. För soligare lån får man faktiskt leta länge efter.

{{posts.CurrentItem.Author}}