07 februari 2019

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Med drygt 1,500 medlemmar jämnt fördelat mellan pojkar och flickor är Hittarps IK en stor del av vardagen för många familjer i de norra delarna av Helsingborg.  Ledstjärnorna är kul, kamratskap och kvalitet. Visionen lyder: ”Så många som möjligt – så länge som möjligt”. Klubben vill utveckla hela människan inte bara prestationerna på fotbollsplanen. HIK+ är initiativet som ska hjälpa HIK att nå sin vision. Marknadsansvarig Mattias Hallberg berättar mer.   

Varför startade man HIK+?  

Vi ville väcka liv i gamla beprövade ideal på ett modernt vis och därigenom försöka vara med och ge våra barn och ungdomar så bra förutsättningar som möjligt inför stundande vuxenliv. Vi är alldeles övertygade om att detta initiativet sitter på alla de rätta verktygen för att förvekliga den ambitionen. Därför är vi måna om att öka förståelsen för HIK+. Denna delen av Hittarps IK är viktig för alla de HIK-barn som beger sig in i den stundande högstadiefasen.  

Drivkraften bakom HIK+ är att  göra det lättare för våra unga spelare att hinna med både skola och fotboll genom att hjälpa till med att strukturera upp deras läxläsning. Då tror vi att barnen stannar längre i fotbollen. Vi vill bidra till ungdomars utveckling och vi är lika stolta oavsett om de blir sjuksköterska, diplomater eller fotbollsproffs. Så länge de trivts i Hittarps IK!  

Hur ser en dag med HIK+ ut?

Efter skolan kommer deltagarna från sina respektive skolor till samlingsrummet på Laröds IP. Där möts de av ett nyttigt och energigivande mellanmål bestående av smoothies gjorda på näringsrika ingredienser, fibermüsli, grovbröd med nyttigt pålägg samt olika nötter och bär. Allt är sockerfritt, naturligt och väldigt gott. Att tidigt förstå vilken roll kosten spelar för ett generellt välmående och att en aktiv fritid har positiv inverkan på skolresultaten, är två centrala faktorer man lär sig i HIK+. Att vi trycker på vikten av dagliga rutiner är ett annat viktigt moment som kommer underlätta rejält inför framtidens alla olika äventyr.  

Efter mellanmålet tar vår externa läxhjälp vid och bistår med värdefull kompetens runt studiemomentet. I en lugn och stillsam miljö ägnar sig deltagarna åt sina läxor, något man kanske inte börjat med förrän sent på kvällen annars.  

Vi genomför också en rad andra aktiviteter där syftet är att erbjuda roliga och lärorika mervärden som våra deltagare ska dra lärdom ifrån, inspireras av och bära med sig vidare in i livet. Aktiviteterna ska vara kopplade till kärnvärdena, det vill säga skola, kost och fotboll. Momenten ska vara närvarande på ett eller annat vis. Exempel på aktiviteter som har genomförts är Swedbanks föreläsning om ung ekonomi. Go:Fitness har tränat barnen och förklarat värdet av knäkontroll och vi har gjort studiebesök hos Malmö FF med träningspass, rundvandring och utbildning.

{{posts.CurrentItem.Author}}