11 maj 2020

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

När jag fick möjligheten att skriva om vårt hållbarhetsarbete till Öresundskraft så bubblade tankarna med möjligheter. Äntligen ett forum att skriva ett längre inlägg om hela Holy Greens hållbarhetsstrategi! Jag skulle skriva lika passionerat som detaljerat om hur Holy Greens inte kan existera utan ett fördjupat hållbarhetstänk. Det är nämligen så, att bland det viktigaste för vår planet, är att vi människor äter en varierad kost med fokus på lokalt producerade råvaror från växtriket. Vår planet mår bra av det människans kropp mår bra av, en perfekt symbios. Mind-blowing! Denna symbios är hela Holy Greens uppbyggd kring. Inget Holy utan hållbarhet. Planen var att krydda det här generella resonemanget med detaljer kring våra förpackningar, utkörningar, el, materialval, djurhållning, medarbetare och våra odlare. Sen kom utbrottet av Covid-19 och hela verksamheten blev ställd på sin spets, kanske framförallt definitionen av hållbarhet.

Holy Greens hållbarhetsfokus har snabbt skiftat från planeten till människan, till våra gäster, till våra medmänniskor. Kanske framförallt till våra medarbetare. Hur ska Holy Greens överleva och navigera samtidigt som vi tar hand om varandra och står rakryggade genom krisen? Hur ser man på hållbarhet till sina medarbetare när vi behöver varsla för att ha en chans att överleva? Att tvingas göra detta med lojala, passionerade och duktiga medarbetare är det jobbigaste vi som organisation tvingats göra.

Vi bestämde oss för att hållbarhet just nu betyder att se, lyssna och prata med varandra. Att försöka vara långsiktiga i det kortsiktiga. Vi bestämde oss för att ringa våra 160+ medarbetare för att visa uppskattning och räta ut eventuella frågetecken, att försöka skänka ett lugn och en tro på att vi ska tillbaka till normalläge så snart som möjligt. Vi räknade med att bli dränerade av argumentationer och mothugg. Så vi förberedde och stålsatte oss. Det slutade med att vi, efter alla samtal, var mer inspirerade och peppade än någonsin. Så vad hände då?

Det började med att Morteza frågade hur jag mådde innan jag hann börja prata. Alicia körde ett brandtal om hur mycket Holy Greens betyder för henne. Carl svarade inte för han satt i en bil till vår restaurang i Göteborg från Malmö för rädda ett förkylt team. Lisa förklarade hur vi ska ta oss igenom den här skiten. Eline avslutade med en dikt om hur rötter blir starkare när det stormar. Flera erbjöd ideellt arbete. Massa förståelse. Massa initiativ. Massa kärlek.

Vilken arbetskraft! Vi måste göra allt för att behålla er. Sverige måste göra allt för att behålla er. Den här typen av stärkande historier berättas överallt från landets alla restauranger, barer och caféer just nu. Våra hjältar i branschen. Att ta hand om både företagen och människorna i den här krisen är hållbarhet om något.

Och på tal om hjältar. Vår vårdpersonal riskerar just nu sin egen hälsa för att rädda vårt samhälle. För att visa tacksamhet har Holy Greens startat ”Salladshjälpen”, en plattform där vi och ni kan ge tillbaka genom att swisha en sallad till vårdpersonalen. Vi tar hand om kommunikation och logistik så att våra stärkande sallader når de som behöver dem mest just nu. Hållbarhet är att ta hand om och uppskatta alla de som tar hand om oss just nu.

Salladshjälpen: Swisha 100 kr till 123 161 77 86 och skriv gärna vilken stad och ett eventuellt meddelande till vårdpersonalen.”

Till alla er gäster vill vi nu mer än någonsin nå ut med stärkande råvaror för att boosta immunförsvaret. Vi vill därför erbjuda er alla 25 % rabatt om ni laddar ner och beställer via vår app. Då kan ni snabbt och hygieniskt beställa, betala, välja tidpunkt och hämta upp er påse med namn och sallad från vår Holy Wall.

Rabattkod: Ladda ner Holy Greens appen där appar finns och skriv in bonuskoden ”holysundskraft” för att få 25 % rabatt på en sallad. Alla förstagångsanvändare får dessutom en extra rabatt på 50 %.

Så! Jag hoppas att jag får möjligheten att återkomma till mitt ursprungliga inlägg om vårt arbete kring hållbarhet. Fram till dess skiftar vi fokus i vår hållbarhet till här och nu. Till människan. Till våra medarbetare, till våra samhällsbyggare, till våra gäster och medmänniskor. Grön kärlek till er alla!

davidholy.png

David Egonson, grundare, Holy Greens


Följ vår resa mot en grönare och gladare planet via instagram

Ladda ner vår app för iPhone här och för Android här

Agenda 2030 är FN:s utvecklingsagenda och globala mål för hållbar utveckling som antogs av regeringschefer runt om i världen 2015. Hållbarhet måste vara ett central perspektiv för både offentlig sektor och näringsliv om vi ska lyckas med att skapa en bättre värld. Denna texten är en del av Öresundskrafts artikelserie där vi vill få en bättre bild av hur olika företag och verksamheter jobbar med begreppet hållbarhet. 

{{posts.CurrentItem.Author}}