31 mars 2017

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Jonsters Charity är en av de välgörenhetsorganisationer som Öresundskrafts är huvudsponsorer till. Under åren har vi stöttat och bidragit till flera olika insamlingar och utdelningar som de anordnat. Under december arrangerades en klädinsamling i Helsingborgs Arena dit alla som ville och hade möjlighet kunde vända sig för att lämna in kläder till förmån för barn och unga som är socialt eller ekonomiskt utsatta. En insamling skedde även precis innan jul. Då var det en julklappsinsamling vilken anordnades för att långtidssjuka och ekonomiskt utsatta barn också skulle få en möjligt att öppna en julklapp på julaftonskväll.

Ihop med Jonsters Charity bidrar vi även till Jonsters Charity Scholarship, ett stipendium vilket delas ut till barn i 8:e klass för att främja kamratskap på högstadiet. I samarbete med grundskole­förvaltningen i Helsingborg tilldelas fem stycken elever i de kommunala grund­skole­klasserna ett stipendium som täcker samtliga kostnader för deltagande i språkresa i samarbete med EF Education.

– Öresundskraft har verkligen varit en stor drivkraft. Utan dem hade vi aldrig kunnat göra så stort skillnad som vi gjort. Tack vare deras donationer har vi kunnat hjälpa tusentals barn i regionen, säger Jone Sölvik på Jonsters Charity.

Vi kan även med glädje meddela att vi ihop med Jonsters lyckades ordna nya rum på Helsingborgs lasarett och som om det inte var nog så är det dessutom ett HIF-rum – för att hylla våra lokala hjältar.

Om Jonsters Charity

Jonsters Charity är en insamlingsstiftelse vars syfte är att samla in pengar för utdelning till välgörande ändamål. Stiftelsen har hittills valt att prioritera utdelningar till organisationer som arbetar för barns bästa eller projekt som har direkt koppling till barn och ungdomar. Stiftelsen har till syfte att samla in pengar till välgörande ändamål och då i första hand till organisationer som arbetar med att hjälpa barn.

{{posts.CurrentItem.Author}}