10 mars 2020

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

I nov 2019 skrev vi om hur Helsingborgshem, tillsammans med Bee och Öresundskraft, skulle bygga fler laddoaser till hybrid- och elbilar runt om i Helsingborg. Nu är installationerna klara och från 2 mars kan du ladda din el- eller hybridbil på tio nya laddplatser från norr till söder. 

Installationen av de nya laddoaserna innebär framförallt nya möjligheter för Helsingborgshems hyresgäster att ladda sina hybrid- och elbilar.   –Vi väldigt glada att boende i flerfamiljshus nu kan ladda el- och hybridbilar. På varje laddplats finns fyra ladduttag med plats för privata laddplatser och minst en öppen laddplats där alla kan ladda. Fyra bilar kan alltså ladda samtidigt, berättar Kristin Nilsson, chef affärsutveckling,   De splirrans nya laddplatserna finns på Drottninghög, Elineberg, Husensjö, Laröd, Mariastaden, Närlunda, Olympia, Planteringen, Pålsjö Östra och Stattena. Laddplatserna är ett utvecklingsprojekt och ett samarbete mellan Helsingborgshem, Öresundskraft och Bee. Varför har vi då gjort denna satsningen?  

Vi vill uppmuntra hållbart resande

Att resa hållbart handlar om så betydligt mycket mer än om flygskam och långa semesterresor. Framförallt handlar det kanske om aktiva val i vardagen.  Men för att vi ska kunna göra hållbart resande till lite mer av en livsstil krävs också förutsättningarna.   –Tillsammans underlättar vi för och uppmuntrar Helsingborgshems hyresgäster och andra helsingborgare att resa hållbart och att nyttja ny teknik. Utvecklingsprojektet ger möjlighet till ömsesidigt kunskapsutbyte, samtidigt som vi möter den ökande efterfrågan på tillgänglig laddning. Alla tio laddplatser är möjliga att bygga ut i takt med att efterfrågan ökar, säger Kristin Nilsson.  

Hur börjar jag ladda på Helsingborgs nya laddoaser?

Ansökan gör du på Bees webbplats: www.bee.se/helsingborgshem. Det finns två typer av laddstationer till dig som vill ansöka:  

  • Privat laddplats det vill säga en egen parkeringsplats med eluttag. Kostnad: 899 kr/månad och 2 kr/kWh.
  • Öppen laddplats det vill säga en parkeringsplats med eluttag som man delar med andra bilister. Här kan man ladda upp till 4 timmar åt gången. Här kostar det 3 kr/kWh att ladda.

Om Helsingborgshem

Helsingborgshem är ett bostadsföretag med cirka 12 000 hyreslägenheter i över 30 bostadsområden. Vi ägs av Helsingborgs stad och var femte helsingborgare har sitt hem hos oss. Vår verksamhet är viktig för att staden ska växa och vara attraktiv för en mångfald av människor. Därför strävar vi efter att utveckla boenden, stadsdelar och service som matchar olika livsstilar och behov.   Vi är ca 200 anställda som alla tar avstamp i en gemensam värdegrund. Genom ett öppet och aktivt förhållningssätt vill vi möta våra kunders drömmar om livet hemma. Både idag och imorgon.  

Om Bee Charging Solutions

Bee är Sveriges ledande laddoperatör för elbilar och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag och kommunala aktörer. Vår målsättning är att göra det lätt  att köra elbil- lätt att välja elbil, lätt att hitta den bästa laddlösningen för alla behov och lätt att ladda längs vägen.    

{{posts.CurrentItem.Author}}