08 februari 2018

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Lindab satsar på vindkraft från Öresundskraft på Bjärehalvön och leveransstart var 1 januari 2018. Vi har pratat med Fredrik Lindholm från Lindab för att höra mer om satsningen.

Fredrik Liedholm, Lindab Executive Vice President Director Legal, HR och M&A   

Spännande med lokalt producerad vindkraft. Vad innebär det?

Från och med 1 januari 2018 köper vi enbart ursprungsmärkt el till verksamheten på Bjärehalvön. Elen kommer från Öresundskrafts tre vindkraftverk på Össjö gård utanför Ängelholm, säger Fredrik Liedholm.  

Varför satsar ni på vindkraft?

Vi ser på hållbarhet på samma sätt som vi ser på de produkter som vi erbjuder på marknaden. Det handlar om att öka energieffektiviteten i produktionen och logistiken till att maximera användningen av förnybar el. Vi vill värna om miljön ur alla aspekter och går gärna i bräschen för detta. Avtalet med Öresundskraft är ett bra exempel där vi når målet om 100 % förnybar el på Bjärehalvön samtidigt som vi stödjer utvecklingen av lokal vindkraft.  

Är vindkraft så kallat Good thinking?

Absolut. Good thinking innebär att goda tankar ska leda till goda lösningar och är något som genomsyrar hela vårt företag. Det nya avtalet om lokalt producerad vindkraft är det senaste steget i vårt långsiktiga hållbarhetsarbete, avslutar Fredrik Liedholm.

{{posts.CurrentItem.Author}}