28 juni 2017

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

”Vi lånar bara vår jord av våra barn, därför ger det ger mig inre värme, glädje och bra energi att producera hållbar energi för framtiden.” – Maja Svensson, andelsägare i Solar Park.  

Maja Svensson från Helsingborg var den första privatpersonen som köpte andelar i Solar Park, två till sig själv och varsin till sina tre barn. Redan 1999, när Maja gick en miljöutbildning, ville hon skaffa solceller men då var det alldeles för dyrt. Engagemanget fanns dock kvar och när hon fick höra talas om Solar Park såg hon en chans att göra skillnad för såväl sina barn och barnbarn som för samhället. ”Genom att köpa andelar till barnen får de också en möjlighet att påverka utvecklingen.” Det är viktigt för Maja.  Genom att involvera kommande generationer i miljötänket nu känner Maja att hon ger dem en fin möjlighet att göra rätt val från början.  

Majas engagemang för miljön sträcker sig längre än till Solar Park.  Hon strävar efter att göra det lilla extra i vardagen som att sortera avfall, släcka lamporna i tomma rum, återanvända plastpåsar och att inte låta vattnet rinna i onödan för att nämna några exempel.  

Solar Park är Sveriges största gemensamägda solcellspark som fullt utbyggd genererar ca 2 miljoner kWh/år. Det räcker för att ladda en halv miljon iPhones varje dag, i ett helt år. Eller uttryckt på ett annat sätt: Om du äger en andel i Solar Park laddar du 63 iPhones varje dag, året runt. Med elva andelar försörjer du en lägenhet med hållbar hushållsel i ett år.  

Är du också intresserad av att bidra till en hållbar framtid genom Solar Park kan du få mer information och bli medlem här.    

{{posts.CurrentItem.Author}}