21 juni 2021

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Fastigheterna på stadsdelen Ophelias brygga i Helsingborg är utrustade med smarta fuktioner, klimatkloka energilösningar och inte minst lockande arkitektur. Tillsammans med fastighetsägaren Magnolia och andra partners har vi skapat en helhetslösning som är både modern och främjar hållbar samhällsutveckling. 
 
Ophelias brygga bor du i en energismart och uppkopplad fastighet som underlättar för en hållbarare livsstil genom minskad klimatpåverkan. Vi har samarbetat med ett gäng externa partners i projektet och det har resulterat i ett modernt hem där de boende får tillgång till fjärrvärme, elnät, stadsnät, mysgas, solceller, elbilsladdning, individuell mätning och intelligenta energisystem (eller eFlow).
 
”Samarbetet på Ophelias brygga bygger på ett helhetsgrepp där vi på Öresundskraft varit med redan från ”ritbordsstadiet” för att se till att fastigheten blir så energioptimerad som möjligt. Tillsammans ger fastighetens olika lösningar ett avsevärt lägre klimatavtryck. Det vi gjort på Ophelia vill vi göra på varje fastighet i Helsingborg, vilket därmed skulle ge en ännu renare och bättre stad”, säger Tobias Jansson, kundansvarig på byggsektorn hos oss på Öresundskraft.
 
Men vad säger de som bor där då? Kevin Le, verksamhetsutvecklare på Öresundskraft, berättar om sin upplevelse av att bo i en fastighet som erbjuder Öresundskrafts tjänster.
 
”Det är väldigt smidigt! Jag har alltid velat vara lite mer miljövänlig men eftersom jag bor i lägenhet har det varit svårt att få igenom stora beslut om exempelvis uppvärmningssätt eller att skaffa solceller. Men här på Ophelias brygga har man gjort det enkelt och smidigt att göra rätt ifrån sig. Solceller finns som en självklarhet vilket gör att vi som bor här med gott samvete kan ladda elbilarna med laddstolparna i garaget. Fjärrvärme används som uppvärmningssätt och det finns avfallskvarnar som gör det enkelt att bli av med avfall utan några papperspåsar. Man vrider på en knapp och så tas avfallet omhand och blir till fjärrvärme eller biogas.”
 
Kevin loggar ofta in på "min energi" på Öresundskrafts hemsida för att få bättre koll på sin energianvändning. 
 
"Där kan jag se hur mycket el jag förbrukar, hur mycket varmvatten jag använder och mäta hur temperaturen är där hemma. Infon gör att jag lätt kan ta beslut om min dagliga energianvändning. Det tycker jag är den främsta egenskapen hos fastigheten." 
 
Ophelias brygga är ett väldigt viktigt projekt. Den här typen av samarbeten och helhetslösningar lägger grunden för framtidens hållbara samhällen. Vi hoppas att fler fastighetsägare kan inspireras av projektet så vi tillsammans i ännu högre utsträckning kan bidra till utvecklingen av ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbara städer. #tillsammansför17 

{{posts.CurrentItem.Author}}