31 mars 2017

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Den 18 mars invigdes Solar Park i Helsingborg av Lise Nordin (MP). Solar Park ligger intill NSR:s nya återvinningscentral utanför Helsingborg. Etapp 1, som nu invigs, består av 945 paneler. Den totala solcellsytan är på 1 600 kvadratmeter med en sammanlagd effekt på 250 KW, vilket innebär att varje panel motsvarar 63 fulladdade smarttelefoner varje dag året runt.

Solar Park är ett gemensamt initiativ mellan oss och NSR. Satsningen bygger på att du som privatperson tillsammans med organisationer och företag ska kunna investera i en miljövänlig energilösning. För varje andel som köps får du en solcellspanel som märks med ditt eget namn, ett andelsbevis samt ett diplom som styrker din goda gärning.

– Vi bestämde tidigt att alla som vill köpa andelar är välkomna, både företag och privatpersoner. Då är föreningsformen den bästa. Den är enklare än ett aktiebolag och som medlem kommer man närmare verksamheten och kan känna större delaktighet, säger Ann-Sofie Lindqvist.

Några av de företag som investerat är Kemira Kemi AB, Kristin Johansson Fastigheter i Ängelholm, Fahlmans Conditori i Helsingborg och Akinu Automation i Lerberget.

Läs mer på www.solarpark.se

{{posts.CurrentItem.Author}}