17 augusti 2017

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Solenergi är något positivt, det vet vi. Det räcker med att gå ut en solig dag så känner vi alla det. Men vad finns det egentligen för olika slags solenergier i Sverige, och hur kan vi ta tillvara på dem? Öresundskrafts solcellsexpert Lisa Hägg hjälper dig på vägen!  

Solen är egentligen det som driver hela vår jord, så rent krasst skulle man kunna säga att allt är solenergi, inklusive oljan vi borrar upp från underjorden. Solenergin där är bara lagrad flera miljoner år. När det pratas om solenergi i vardagen är det dock främst två olika slags tekniker som åsyftas: solceller och solfångare. Det enda du behöver ha koll på är vilken slags energi du är ute efter. Om du vill ha värme, för att till exempel värma upp din pool eller förse ditt hushåll med varmvatten, då ska du leta efter solfångare. Marknaden för solfångare är inte stor i Sverige, vilket beror på att vårt värmebehov är som minst när solen skiner som mest, samtidigt som fjärrvärmen är som billigast på sommaren.  

Den teknik som det pratas mest om och installeras mest av är istället solceller som används för att producera el. Med hjälp av solceller kan du alltså göra allt från att driva din TV, så att du kan se på dina favoritserier, till att koka det perfekta kaffet. Och det är enkelt att skaffa via oss.  

Vi hjälper dig mer än gärna så att du kan ta dina första steg mot att producera din egen soliga solel!    

{{posts.CurrentItem.Author}}