06 november 2019

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Tillsammans med Wihlborgs är vi först ut med att backa HIF:s flick- och damfotbollssatsning. Samarbetsavtalet mellan Öresundskraft/Wihlborgs Fastigheter och HIF innebär att fotbollsklubben kan anställa en verksamhetsansvarig och med det satsa brett på flick- och damfotbollen i alla åldrar.  

Vad är hållbarhet och vad har det att göra med flick- och damfotboll?

Hållbarhet kan betyda mycket. Begreppet handlar lika mycket om personliga livsstilsval som det handlar om miljö, ekonomi och samhälle i ett större perspektiv. Inte minst så finns den sociala hållbarheten som handlar om att promota inkludering och lika möjligheter för alla på olika sätt. Social hållbarhet är extremt viktigt för oss på Öresundskraft. I ett socialt hållbart Helsingborg finns gemenskap, jämlikhet och tolerans. Satsningen på flick- och damfotboll är ett av våra sätt att bygga detta på.   - Vi har fört konstruktiva diskussioner med HIF sedan slutet av april om hur vi skulle kunna hjälpa HIF att komma igång med flicksatsningen. Så nu är det skönt att det äntligen är klart, säger Anders Lundblad, varumärkesstrateg på Öresundskraft.  

FN:s 17 mål för hållbar utveckling

Tidigare i höst klubbade Öresundskrafts koncernledning igenom en ny riktlinje samhällsengagemang. De nya riktlinjerna  grundar sig i FN:s 17 mål för hållbar utveckling med speciellt fokus på mål nummer 17, 11 och 5. Mål 17 handlar om genomförande och partnerskap, mål 11 fokuserar på hållbara städer och samhällen och 5:an är med fokus på jämställdhet.   Anders Lundblad:   - Mycket av Öresundskrafts samhällsengagemang passade redan in i de nya riktlinjerna. Men satsningen på flick- och damfotboll hos HIF stärkte den inkluderande delen ytterligare. Det är oerhört viktigt att förmedla att syftet med satsning är att få fler flickor att spela fotboll och att spela längre. Vi har haft enormt stor hjälp av bland annat Fredrik Elgström, tidigare Öresundskraftare och numera sportchef i Hittarps IK. Sen har vi även starkt stöd från Eskilsminne och andra klubbar.  

Vad säger då HIF om satsningen på flick- och damfotboll?

– Vi har inte haft flick- eller damfotboll i vår verksamhet sedan 70-talet. Jag vill med gott samvete kunna se min dotter i ögonen när hon undrar om hon kan spela fotboll i sin favoritklubb när hon blir stor. Därför är det med stor glädje och stolthet vi kan presentera samarbetet med Wihlborgs Fastigheter och Öresundskraft. Det gör att vi kan rekrytera en verksamhetsansvarig och ha organiserad fotbollsträning för flickor redan till säsongen 2020, säger HIF:s klubbdirektör Joel Sandborg.   Foto: Johan Lilja    

{{posts.CurrentItem.Author}}