11 december 2018

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Anders Östlund Öresundskraft Anders Östlund, VD Öresundskraft 

Tänk att det redan har gått ett år. Vi är nog många som förundras över tidens gång. Tiden flyger som det heter. Desto skönare då när julen och ledigheten till sist anländer. Efter höstens långa stök och mörka kvällar känns det extra skönt att få duka fram den goda julmaten tillsammans med nära och kära, tända juleljusen och sjunka ner i julfridens varma vila.  

Men det är inte alla som får slå sig till ro. Sjukvård, polis, räddningstjänst och försvar jobbar eller har beredskap medan du och jag njuter av julbordet. Samhället måste fungera också under julen. Det gäller även elnätet. Därför har vi tekniker i beredskap som kan rycka ut och laga fel med kort varsel, även under juldagarna. Utan el blir det svårt att griljera skinkan. Jobbar gör även vår fantastiska kundservice. Behöver du kontakta oss under julen? De ser till att vi bara är ett chattmeddelande, email eller telefonsamtal bort.  

Samtidigt ser personalen i våra kontrollrum till att julelden inte slocknar. I heta pannor tillverkas fjärrvärme och el för att skänka värme och ljus till hus och gårdar. Dessa anläggningar för kraft och värme - våra egna tomteverkstäder - pysslas om av vaksamma tekniker, dag och natt. Du kan tryggt somna i den kalla vinterkvällen, huset är varmt även när du vaknar.  

El och värme i all ära men visst kan internet ge lite extra krydda åt julfirandet? Genom det fibernätverk vi lagt under stadens gator kommer världen hem till dig. Att chatta med kusinerna i Beirut, att Skypa med dottern i Adelaide eller att välja Sömnlös i Seattle framför Kalle Anka är möjligt tack vare stadsnätet.  

Så nog är det skönt med jul.  

Samtidigt så flyger tiden. En ny glittrande stadsdel växer nu fram i Oceanhamnen, mitt i Helsingborg. om ett par år kommer nyinflyttade att fira sin första jul där. Då ser smarta elnät till att utjämna elbehovet mellan byggnaderna. Mätare och sensorer håller koll på temperatur och komfort. Solceller tar han om energin och på p-platserna laddas rader med elbilar. På en innegård har grannarna samlats i värmen från en biogaslampa.  

Med det vill jag säga att Öresundskraft finns här för dig, både idag och imorgon. Och samtidigt önska dig och dina kära en riktigt god jul och ett gott nytt år.  

Anders Östlund VD, Öresundskraft  

{{posts.CurrentItem.Author}}