22 januari 2020

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Team Rynkeby - God Morgon, stödjer svårt sjuka barn genom att samla in pengar i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island. Givetvis är Öresundskraft med och bidrar.

    Patrik Hermansson, Öresundskraft  

Team Rynkeby-God Morgon startade i början på 2000-talet. Idag är det Europas största välgörenhetsprojekt och förra året cyklade två tusen personer till Paris för att uppmärksamma och samla in pengar till barn med allvarlig sjukdom. Turen från Sverige till Paris är ca 1 200 km lång och körs i sju etapper. Under de åtta år som Team Rynkeby - God Morgon varit verksamma i Sverige, har välgörenhetscykellaget samlat in totalt 157 miljoner kronor till Barncancerfonden. Under 2020 inleds även ett samarbete med Barnhjärnfonden.  

- Alla vi ”Rynkor” är hundra procent engagerade! Genom hårt och motiverat insamlingsarbete kan våra sexton lag i Sverige kanske överträffa 2019 års rekordinsamling på otroliga 41,1 miljoner, säger Patrik Hermansson. Detta är ett underbart projekt där jag gör gott för andra och för mig själv! Just därför sökte jag 2019 och nu är jag med för andra året.  

- Öresundskrafts samhällsengagemang syftar främst till att stödja ungdomar med fokus på miljö och hälsa, därför är jag stolt över vårt fortsatta samarbete med Team Rynkeby, säger Anders Lundblad, varumärkesstrateg på Öresundskraft.

{{posts.CurrentItem.Author}}