07 oktober 2019

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Företagssäljaren Tobias Jansson är Öresundskraft egen Iron Man. Tobias placerade sig nämligen i top 40 (av 3200 startande) i Köpenhamns Ironman 2019 och belönades med en plats i VM på Hawaii! Eftersom vi är så sjukt stolta måste vi naturligtvis ta ett snack med vår alldeles egen superhjälte. Aloha!

    

 

Tjena Tobias! Hur är läget? Hur har sommaren varit?  

Tjena Daniel! Sommaren har varit fantastiskt. Många timmar på cykeln, i löparskorna och i våtdräkten. 

Det kan jag verkligen tro. Kort, berätta lite om dig själv och ditt jobb på Öresundskraft. 

Jag började på ÖKAB 2013 så jag är inne på mitt sjunde år. Faktiskt det längsta jag varit hos en och samma arbetsgivare. Ett tecken på att jag trivs. Jag har hela tiden jobbat med försäljning fast i lite olika roller. Jag är utbildad marknadsekonom så jag har väl hyfsat många strängar på min lyra. Eftersom jag är Helsingborgare i grund och botten är jag extra stolt över att få jobba på ett så fint bolag som ÖKAB. Sedan något år tillbaka bor jag dock i grannkommunen, närmare bestämt i Glumslöv. Jag har två superfina döttrar på 8 och 12 år. Där är det ridning som gäller. 

Du tävlade ju i Ironman Köpenhamn och lyckades med en helt fantastisk prestation. Berätta!

Det var min sjätte Ironman på lika många år. Mitt mål har hela tiden varit att kvalificera mig till Ironman World Championship som varje år går på Kona/Hawaii. Det är en mytomspunnen tävling dit bara de absolut bästa får åka så därför blev jag otroligt glad när jag lyckades få till ett kanonlopp som räckte hela vägen fram. I Köpenhamn var det 3200 startande och bara 40 platser till Hawaii. 

Vad är det som lockar med Ironman och vad driver dig till att pressa dig på det sättet? 

Ironman är triathlon på ultradistans, dvs simning, cykling och löpning. Alltid i den ordningen. Man brukar säga att det är den mest krävande en-dagars-tävlingen alla kategorier. Det är såklart en enorm fysisk ansträngning men det är lika mycket en mental utmaning, både när det gäller förberedelser och under själva loppet. I grund och botten handlar det om att jag mår väldigt bra av att träna. Sedan är ju Ironman extremt så där handlar det om att se hur långt jag kan utvecklas. 

Ja alltså detta är ju jättespännande. Vad har tävlingen lärt dig om dig själv? Har Ironman gett dig något som människa och individ? 

Man lär sig väldigt mycket om sig själv. Framförallt är det en övning i tålamod och ödmjukhet. Det krävs även en god förmåga att planera och strukturera sitt liv. På den nivån jag tävlar så krävs det att man rättar sitt liv efter träningen. När jag tränar som mest blir det 25 timmar per vecka.

Du simmar 3,8 km, cyklar 180 km och springer en mara på 4,2 mil. Hur mår man efter en så fadäs? 

Haha, jag det låter sjukt långt även för mig som genomför det. Där kommer det mentala in; det handlar om att bryta ner loppet i mindre partier och hela tiden motivera sig själv på olika sätt. Faktum är att man mår rätt så bra efter ett sånt lopp. Klart man har ont men samtidigt är man enormt lycklig över att ha genomfört en sån grej.

Finns det några erfarenheter från träningen och tävlingen som har hjälpt dig i ditt yrkesliv?

Absolut! Ironman är ett projekt, egentligen inte så olikt från ett byggprojekt. Man måste börja från grunden och bygga uppåt. En Ironman består ju av tre olika grenar som ställer helt olika krav, men som ändå ska vävas ihop till en prestation. Så är det också i ett husbygge med alla olika installationer som ska fungera som en enhet. Det finns även en hel del tekniska aspekter i Ironman, framförallt på cyklingen. Det är tex vevarmslängder, wattmätare och inställningar för att optimera aerodynamiken. Skulle kunna hålla ett helt föredrag om bara det😉 

Berätta om ditt intressantaste projekt på Öresundskraft? Något speciellt minne som du kan dela med dig av?

Det har varit många. Jag tycker det är lika roligt att jobba med en mindre fastighetsägare som gör allt själv och där man får komma med goda råd, som de stora byggarna där det mer handlar om att få ett bra flöde på projektet. Om man dock ska lyfta fram något enstaka projekt (som egentligen är många) så skulle jag säga Oceanhamnen. Där har vi under två års tid jobbat i en särskild ”task force” grupp med extremt stort kundfokus. Under denna resa har vi flyttat fram positionerna för Öresundskraft och framförallt stärkt våra relationer med de sju, åtta aktörerna på Oceanhamnen. Tanken är att detta ska bli stilbildande för vårt sätt att jobba med alla kunder.

Tack så hemskt mycket Tobias. Bra kämpat och lycka till på Hawaii!

Tack själv!    

{{posts.CurrentItem.Author}}