09 maj 2019

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Lars Persson är idrottslig ledare för OV Helsingborgs satsning "Handboll för alla" där Öresundskraft är stolt samarbetspartner. Projekt är ett initiativ mot utanförskap och för integration.  Lasse beskriver vad "för alla" innebär och berättar om Sara som fick honom att älska måndagar.  

"För några veckor sedan mötte jag en person, Sara. Hon har fått mig att börja uppskatta måndagar på ett helt annat sätt. Sara dyker upp som en solstråle och med ett stort leende på läpparna på vår handbollsskola. Redan första träningen visar Sara upp en ovanligt fin förmåga att greppa och fånga bollen. Hennes passningar sitter oftast under hakan och hon lyssnar koncentrerat på varje instruktion hon får. Sara jublar när hon trycker in bollen i målet och hon ger ofta beröm till sina kompisar, "bra skott" eller "fin passning" är ord hon använder frikostigt. Hennes öga/handkoordination är helt klanderfri och hon verkar närmast suga åt sig bollarna. Först när vi tränar stegisättningar blir jag lite förbryllad. Leende kikar hon upp på mig och konstaterar glatt att hon måste ta tre drag på rullstolens hjul för att det skall vara likvärdigt.  

Det värmer ända in i hjärtat att Sara kommer tillbaka varje vecka för att träna handboll med sina kompisar. Hennes lugna sätt smittar av sig på alla och ingen tvekar när de paras ihop med henne, varken i lag eller i någon övning. Hon plockar upp bollar från golvet med en lätthet som får mig att häpna. Jag förvånas så mycket att jag inte ens frågar om hennes sjukdom eller varför hon sitter i rullstol. Det verkar bara oväsentligt. Sara gör alla i hennes närhet till bättre versioner av sig själva. Alla runtomkring henne blir väldigt uppmärksamma och inställda på att vara mysiga och respektfulla mot varandra. Vi är väldigt stolta och glada över att kunna vara med och bidra till att drömmar uppfylls!" 

Lars Persson, Idrottslig ledare, Handboll för alla  

{{posts.CurrentItem.Author}}