31 mars 2017

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

På Öresundskraft Parkour Camp deltog rekord många barn och ungdomar. Lägret som sponsrades av oss arrangerades för fjärde året i rad av AirWipp Academy vilket drivs av Filip Ljungberg och Marcus Gustafsson. Nytt för den här gången var dock att lägret ägde rum på Helsingborg Arena vilket gjorde av över 200 barn och ungdomar under veckan lärde sig att utöva sporten.  Men veckan handlade inte bara om att utöva den fysiska aktiviteten utan det bjöds även in föreläsare för att mentalt inspirera och motivera ungdomarna.


– Vi vill bygga människor till sporten. Vi vill få dem att tro på sig själva och på sin personliga dröm. Samtidigt vill vi kunna koppla detta med just Parkour, då detta är en sport som hänger ihop med just mål och drömmar, säger Filip Ljungberg, en av grundarna.


Den första veckan av lägret avslutades med en gala, öppen för allmänheten, till förmån för Barncancerfonden. Galan lockade över 1000 personer och under kvällen fick ungdomarna visa upp vad de lärt sig under veckan. Under kvällen samlades det in hela 59 129 kronor till Barncancerfonden och Öresundskraft bidrog genom en tävling där sponsoransvariga Anita Duverell utmanade publiken i att stå i planka så länge som möjligt. För varje minut som plankutmaningen pågick skänkte Öresundskraft 3000:-. Sju killar utmanade, men till slut stod vår egen Anita som segrare med tiden 8 minuter och 44 sekunder vilket alltså innebar ett bidrag på 24 00 kronor.

Men kännedomen om campen har inte bara spridit sig i Sverige – en mamma skickade sin 16-årige son hela från Los Angeles för att kunna delta och träna med proffsen under campets andra del.

– Det är verkligen roligt att vi etablerat vårt eget camp på det här viset, säger Anita. Och att toppa vårt camp med en kväll där barnen visar sina färdigheter i kombination med en insamling är riktigt grymt. Att sedan utmana publiken i plankan var ett kul sätt att skänka pengar. Tack vare publikens stöd för den goda saken tror jag att alla verkligen ansträngde sig till det yttersta.

Campets andra del riktar sig till deltagare mellan 16 – 25 år. Flera av idrottens stjärnor hade flugits in för att delta som instruktörer och föreläsare. En dröm för många ungdomar att få träffa och träna med sina idoler.

{{posts.CurrentItem.Author}}