13 maj 2019

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Öresundskrafts säljer solceller från leverantören Q-CELLS. Våra solcellsleverantörer måste framförallt kunna stå för hög kvalitet och miljömässig hållbarhet. Q-CELLS  har minst sagt en imponerande meritlista. Så när det var dags att välja ny leverantör var valet självklart. Välkommen till Öresundskraft Q-CELLS! 

Europas största tillverkare 

Q-CELLS är Europas största tillverkare av solpaneler med huvudkontor i Thalheim, Tyskland. År 1999 etablerades Q-CELLS AG som sedan 2012 är en del av Hanwha Group.  

Forskning, kvalitet och innovation

Q-CELLS gör allt för att driva utvecklingen av deras solceller framåt eftersom de vill kunna erbjuda det bästa till sina kunder och för miljön. Och det märks! På företaget arbetar nämligen mer än 200 forskare och ingenjörer inom områdena forskning och innovation.  

Hållbarhet 

Q-CELLS ligger bland toppresterarna på SVTC Solar Score Card som rankar världens hållbaraste solcellsproducenter.  

Q.ANTUM-tekniken

Q.ANTUM-tekniken innebär att ytan på solcellerna behandlas med ett tunt nanomaterial. Resultatet bli att solcellerna fungerar ungefär som en spegel. Solljus som annars skulle ha gått till spillo reflekteras tillbaka till solcellen och därmed produceras ännu mer elektricitet .  

Världsrekord, utmärkelser och annat skryt

2011 sätter Q-CELLS teknik "Q.ANTUM" världsrekordet för kristallina solceller genom att uppnå en verkningsgrad på hela 19,5%. 2013 och 2014 blir Q-CELLS modul ”Q.PRO-G2 235″ den bäst presterande poly-kristallina solcellsmodulen av 151 olika testade moduler från 119 tillverkare.   2018 belönas deras monokristallina solcellsmodul Q.PEAK DUO-G5 315-330 med InterSolar award. Priset är solcellsbranschens Oscarsstatyett kan man säga. Utmärkelsen belönas pionjärer inom solcellstillverkningen vars arbete står för teknologisk innovation och banbrytande lösningar.

{{posts.CurrentItem.Author}}