24 augusti 2017

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Vi åkte ut och hälsade på Bengt, vår första solcellskund. Vilken solig upplevelse vi fick!

Full aktivitet råder när vi kommer ut till Bengts plåtfirma i Ödåkra. Ställningar är resta utmed en av sidorna och montörerna rör sig säkert där uppe på taket.  

Hej Bengt!
Hur kommer det sig att du lägger solpaneler på din verkstad?

- Ända sedan jag byggde mitt hus -78 har jag varit intresserad av energifrågor och jag har alltid varit energisparare. När jag för knappt ett år sedan började fundera på en uppgradering gick tankarna direkt till solel.  

Ditt tak är stort. Hur många paneler lägger du och vad är tanken att de ska alstra i energi?

- Vi lägger 84 paneler. Det täcker 140 kvm av taket. Eftersom taket har en taklutning på enbart 5 grader så är tanken att båda sidor av taket ska dra fördel av solen. Hela anläggningen ska generera ca 24 000 kWh/år dvs. hela min årsförbrukning. Eftersom jag ville ha allt samlat på ett ställe valde jag att gå över till Öresundskraft som elhandelskund också och då kommer jag även kunna sälja tillbaka min överproduktion till Öresundskraft.  

Hur kom det sig att du valde Öresundskraft som leverantör av solcellerna?

- Jag började ta in en hel del offerter. Och vid en första anblick var inte Öresundskraft billigast. Jag tog kontakt med er och fick en bra, personlig dialog. Eftersom jag var rätt bra påläst föll jag slutligen för den helhetslösning och helhetsleverans som Öresundskraft erbjuder.  

Så roligt att höra. Vad händer nu?

- Så här långt känns allt bra och jag är väldigt nöjd. Just nu är jag mest nyfiken på att allt ska komma på plats så att produktionen av solel kan komma igång, säger Bengt och kisar mot den strålande solen som dagen till ära står högt på den klarblå himlen.

Tack för titten Bengt och lycka till!

{{posts.CurrentItem.Author}}