Oresundskraft solpaneler 181018 001 desktop
Oresundskraft solpaneler 181018 001 mobil popup

Solceller på företag och fastigheter

Intresset för solceller hos fastighetsägare och företag växer hela tiden. Inte konstigt! En av fördelarna med solceller till fastigheter är att du minskar fastighetens löpande kostnader, en annan fördel är att energi från solceller är väldigt snäll mot klimatet. Fördelarna med solenergi och solceller från Öresundskraft till fastigheten är många.

Är solceller lönsamt?

En investering i solceller ger en årlig avkastning på cirka 6–8 procent. Det handlar framförallt om att solceller minskar dina driftskostnader och dessutom ger dig möjlighet att sälja överskottsel* under vår- och sommarmånaderna. Solceller är också en förbättring som kan öka värdet på fastigheten, framförallt då eftersom driftskostnaderna minskar. Dessutom har kostnaden för tillverkning av solcellspaneler (mono- och polykristallina) minskat de senaste åren samtidigt som panelernas verkningsgrad har blivit betydligt bättre.

*Läs mer om Öresundskrafts ersättning för solcellernas överskottsproduktion.

Hur påverkar solceller miljön?

Det är absolut miljöklokt att använda el och energi från solceller på din fastighet. Solceller avger inga utsläpp när de sitter på fastigheten och producerar el. Sen har en solcellsanläggning en livslängd på 25-30 år vilket innebär flera år av fossilfri el utan miljöpåverkan från din fastighet. Solceller har betydligt lägre utsläpp än olja, gas och kol även sett till hela livscykeln (från produktion till återvinning).

Kan solceller påverka verksamhetens image positivt? 

Ja. Solceller på taket är ett starkt statement som säger att din fastighet eller verksamhet aktivt tar ansvar för miljön och framtiden. I en tid där hållbarhet är viktigt är solceller ett kvitto på miljöfokuserade värderingar för många konsumenter och verksamheter.  

Vi på Öresundskraft kan solceller

Är du osäker på om taket på din fastighet lämpar sig för solceller eller på hur stor och kraftfull anläggning du egentligen behöver? Vi hjälper dig hela vägen in i mål och skräddarsyr lösningar utifrån just ditt företags behov och förutsättningar. Vi har hjälpt ett stort antal företag att komma igång genom åren. Tycker du att det verkar avancerat med solceller till fastigheten? Ta det lugnt, vi hjälper dig genom hela processen, från planeringsarbetet till fullt fungerande anläggning.

Bra garanti på solceller

Du kan vara trygg om du köper solceller från oss. Vi lämnar en produktgaranti på 10 år och en effektgaranti på hela 25 år. På växelriktarna lämnar vi 12 års garanti.

Växelriktare och optimerare till solcellsanläggningen

Våra växelriktare kommer från SolarEdge och är anpassade för att arbeta med optimerare. Det innebär att varje panel optimeras individuellt eller i par (beroende på anläggningens storlek). Det är även möjligt att övervaka varje panel för sig och om någon mot förmodan inte fungerar är det lätt att upptäcka det. Via en webbplats eller app är det möjligt att följa sin anläggning i realtid.

Öresundskraft Företagsmarknad AB