Miljöbild med hav och skog
Miljöbild med hav och skog

Växlarinstallation och växlarbyte

Vi hjälper dig med hela bytet

Är din fjärrvärmeväxlare runt 20 år gammal? Då är det dags att byta ut den.
En växlare som är 20 år eller äldre kanske fortfarande går som den ska, men risken ökar för att den förbrukar mer värme än nödvändigt och orsakar störningar i driften.

Att byta växlare är därför det bästa receptet för att minimera risken för fel, till exempel att pumpen stannar och det blir kallt i huset. Det finns många fördelar med att byta fjärrvärmeväxlare. Den nya reagerar snabbare vid temperaturväxlingar utomhus och ger därför bättre komfort. Inställningarna är enklare att sköta så att du lättare kan styra temperaturen och få precis den värmenivå du önskar.

Om din gamla växlare är över 20 år försvinner också varmvattentanken i bytet och du får mer plats till annat. Inte minst sänker du dina kostnader eftersom nya växlare förbrukar mindre fjärrvärme och energi till exempelvis cirkulationspumpen.


Vi har 50 års erfarenhet

Med Öresundskraft får du en pålitlig leverantör. Vi vågar påstå att vi kan mer än de flesta om fjärrvärme eftersom vi har närmare 50 års erfarenhet av hela processen, från tillverkning och leverans till installationer och byten.

Hör av dig om du tror att din fjärrvärme behöver en uppryckning. Du får en kontaktperson som ger dig tydliga och ärliga svar på dina frågor. Kanske vi gör ett besök för att se växlaren på plats. Då tittar vi inte bara på själva värmeanläggningen utan diskuterar också vad du behöver för din fastighet och vilka förutsättningar som finns. Därefter lämnar vi en offert där du tydligt ser vilka olika moment som ingår.

Om du bestämmer dig för att byta ut hela eller delar av din växlare tar vi hand om alla detaljer, från el och rörläggning till isolering, termostatbyte och intrimning. Självklart forslar vi också bort din gamla anläggning. Normalt sett tar bytet bara en dag.

Öresundskraft AB