13 oktober 2020

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Äntligen ett lån som på ett effektivt sätt underlättar för hushåll att köpa solceller och bidra till klimatmålen. I samarbete med Hemma kan vi nämligen presentera Sollånet som har en ränta från endast 1,09 procent. Ja, du läste rätt! Det har nog aldrig varit smartare att installera solceller på villataket.

Först och främst, vad innebär Hemmas sollån och varför ska du bry dig? Du kanske tycker att instegskostnaden för att installera solceller på taket är ganska stor eller så är det helt enkelt så att det är för mycket pengar på ett bräde? Du kanske till och med måste ta ett dyrt blancolån för att kunna köpa dina solceller och det känns ju inte så stimulerande. Tankarna kan vara många och det kan finnas många om och men kring solceller. Du kanske resonerar så här: 

I huvudet på Bengt Karlsson

Jag såg den där dokumentären på tv igår om att vi sliter på jordens resurser och att det behövs drastiska åtgärder om vi ska kunna rädda planeten. Därför har jag funderat på att skaffa solceller - det är bra för miljön och sen min ekonomi. Men hur ska jag ha råd med en sådan investering?

I huvudet på Julia Sjölin

Jag älskar mitt och pojkvännens nya hus! Det är stort och öppet och det känns fantastiskt att vi båda är överens om att göra huset så ”grönt" som möjligt. Det här med solceller hade verkligen varit grädden på moset. Men frågan är om vi har råd, eller om vi ens skulle få ta ett nytt lån med tanke på vårt nya bolån.

Oavsett hur du resonerar så har du rätt! Utmaningarna kan se olika ut beroende på var i livet du befinner dig. Vi inser att solceller är en viktig pusselbit om vi ska nå klimatmålen. Därför vill vi tillsammans med Hemma hjälpa dig att leva hållbarare, oberoende av dina förutsättningar just nu. Öresundskrafts kärnfråga är miljön och klimatet, vi brinner för hållbarhet och vill leda utvecklingen inom klimatsmart energianvändning.   

Fördelar med Hemmas sollån: 

  • Låna upp till 250 000 kronor från en rörlig ränta på 1,09 %
  • Med Hemmas sollån överstiger besparingen på solcellsanläggningen amorteringen, alltså själva kostnaden för lånet 
  • Ingen aviseringsavgift
  • Ingen uppläggningsavgift 
  • Upp till 70 procent belåningsgrad, inklusive tilläggslånet
  • Du bestämmer själv återbetalningstid, 10 eller 30 år
  • Du behöver inte byta bank eller flytta nuvarande bolån

Vilka är Hemma?

Jo, Hemma är ett bostadskreditinstitut med tillstånd att bedriva bostadsutlåning och står under Finansinspektionens tillsyn. Genom att erbjuda grön finansiering till en attraktiv ränta skapar Hemma ekonomiska incitament för hushåll att investera i solceller och i förlängningen då också hållbarhet. Summan av kardemumman: Hemma erbjuder ett grönt solcellslån som underlättar för dig att bo hållbart och investera i både dig själv och klimatet. Det ska ju löna sig att bo hållbart!

En klimatklok deal

Så mycket som 26 procent av världens klimatpåverkande utsläpp kommer faktiskt från produktion av el och värme. Därför är vi så otroligt peppade på vårt samarbete med Hemma och vad Sollånet faktiskt kan innebära för utvecklingen av klimatsmart energianvändning. Vill du ha solceller, bryr dig om klimatet och har ett tak? Ja då finns det inga ursäkter längre. Detta är den klimatkloka dealen som både miljön och plånboken tackar dig för.  
{{posts.CurrentItem.Author}}