29 mars 2017

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

För ungefär två år sedan gick Mattis Mathisen förbi elbilspoolen som ligger bara runt hörnan från hans hem i Helsingborg. Då hade han bara provkört elbil innan, kollat in Tesla och blivit ordentligt imponerad av idén med elbil.

– Framför allt var det betydligt billigare än hyrbil och det märks stor skillnad att köra. Det här med elbil är verkligen framtiden, säger Mattis.

Mestadels använder Mattis bil när det ska göras större ärenden eller när familjen ska åka på långtur över helgen.

– Jag jobbar i Helsingborg och såg ingen mening med att ha egen bil. Men för ett tag sedan renoverade vi om köket här hemma. Då var det utmärkt att ha tillgång till bil då det blev mycket körande, fram och tillbaka.

Mattis säger att han hyr bilen över helgen och så kör de så långt batteriet räcker, vilket han räknat ut räcker hela vägen till Österlen.

– Då laddar vi bilen där och behövs det innan finns det ju massor av laddstationer längs vägen, i Lund, Löddeköpinge och Ystad bland annat. Jag har ett CLEVER-kort, vilket underlättar en hel del. Med kortet blir det inga problem att ladda på vägen.

Mattis är mycket glad över att han anmälde sig till elbilspoolen i Helsingborg. Han har rekommenderat det till några av hans vänner som också fastnat i elbilsträsket och någon kastade sig in i poolen direkt.

– Att använda elbilspoolen fungerar hur bra som helst. Visst, ibland är det någon som varit slarvig med att ladda men det är aldrig några problem då det finns snabbladdning på plats, säger han.

Vid frågan om det är något han skulle önska sig på elbilspoolen svarar han snabbt:

– Det skulle inte vara så tokigt om en Tesla eller två dykt upp där. Men det kan man väl bara drömma om än så länge, skrattar Mattis.

Läs mer och bli medlem i Elbilspoolen >

{{posts.CurrentItem.Author}}