Person som skriver i ett block
Person som skriver i ett block

Faktura och betalningssätt - Företag

Fakturatyper

Öresundskraft kan förutom pappersfaktura erbjuda pdf-faktura via e-post eller EDI-faktura. Både pdf-faktura via e-post och EDI-faktura har mindre påverkan på miljön.

Pdf-faktura via e-post

Faktura via e-post ser ut som pappersfakturan. För företag med skanningssystem kan fakturan skannas in med automatik. E-postfakturan kommer till er någon dag tidigare än om den sänds via traditionell post. Beställ pdf-faktura via e-post genom att fylla i formuläret nedan.

EDI-faktura

EDI-faktura erbjuds till företag med ett flertal anläggningar. Med EDI skickas fakturorna elektroniskt direkt till företagets ekonomisystem. EDI sparar administration, minskar risken för manuella fel och har mindre påverkan på miljön.

För att kunna ta emot EDI-fakturor från Öresundskraft behöver ditt företag ha ett ekonomisystem som kan hantera elektroniska fakturor.
För mer information om EDI-faktura, kontakta oss på fakturering@oresundskraft.se

Betalningssätt

Bankgiro/Plusgiro

Ni kan välja att betala er faktura via Bankgiro 5155-5001 eller
Plusgiro 48 48 400-0. OCR-numret är samma som fakturanumret.

Autogiro

Autogiro är en automatisk betalningsfunktion som bankerna erbjuder. Det är ett enkelt och säkert betalningssätt. Ni behöver inte knappa in något OCR-nummer för att betala en faktura.

Med Autogiro som betalningssätt skickas pappersfakturan via post och Öresundskraft drar fakturabeloppet direkt från det konto som anges i ansökan. Autogiro kan kombineras med pdf-faktura via e-post som innebär mindre påverkan på miljön eftersom vi inte skickar någon pappersfaktura.

Här laddar du ner ansökan om Autogiro