09 december 2020

{{posts.CurrentItem.Title}}

{{posts.CurrentItem.SubTitle}}

Anders Östlund


”Så även om 2020 varit ett år utan kramar så har det inte varit ett förlorat år”. Det skriver Anders Östlund i sin julhälsning och ser fram emot ett nytt år.

Jag tror vi är många som ser tillbaka på året som gått med blandade känslor. Den allt överskuggande Corona-pandemin har präglat våra liv på ett sätt som vi nog bara kommer att förstå i framtiden. Vem trodde för nåt år sedan att vi skulle hålla stormöten i datorn?

Trygga leveranser

Pandemin har tvingat oss att tänka nytt. Jag tänker till exempel på arbete hemifrån. Hos oss jobbar just nu över hälften av alla anställda hemifrån och kontoren är nästintill tomma.

Skälet är förstås att vi måste skydda vår samhällsviktiga verksamhet från smitta. Stabila och trygga leveranser av el, stadsnät, fjärrvärme, kyla och gas måste helt enkelt fungera. Jag tror ni håller med mig när jag säger att vi lyckats bra med det.

Intensiv utveckling

Samtidigt vill vi utveckla företaget och öka värdet för dig som kund. Och när jag ser tillbaka på året så blir jag stolt över det vi genomfört trots pandemin. Här är några exempel på vad vi gjort:

  • Vi har fortsatt att utveckla vårt solerbjudande. Du som kund kan nu få allt från rådgivning till finansiering, montage och inkoppling.
  • Vi samarbetar med Helsingborgs stad kring flera viktiga framtidsfrågor: den framtida el- och effektförsörjningen, H22, ytterligare reduktion av klimatgaser, bland annat.
  • Vi har bolagiserat vår kommunikationsverksamhet - Pingday - för att ge den ännu bättre möjligheter att utveckla infrastrukturen i form av stadsnätet och stadshubben.
  • Vi har fördjupat vårt samarbete med föreningslivet. Under #tillsammansför17 erbjuder vi föreningar att sälja Solhjälpen-andelar. Intäkterna går till lag/klubbkassan och till ett välgörenhetsprojekt.
  • Vi moderniserar och förstärker elnätet i hela vårt nätområde. Bara i Ängelholm investerar vi närmare 80 miljoner under de närmaste åren.
  • Vi moderniserar och effektiviserar våra produktionsanläggningar i Helsingborg och Ängelholm. Vid Filbornaverket, till exempel, så undersöker vi nu möjligheten till koldioxidinfångning, CCS.

En plan för en planet

Så även om 2020 varit ett år utan kramar, så har det inte varit ett förlorat år. Vi har jobbat flitigt och lagat efter läge. Till exempel så har vi lärt oss att hålla stormöten och morgonfika i datorn.

Men ändå, det har nog aldrig känts så lätt att se fram emot ett nytt år. Under 2021 så hoppas och tror jag att världen får bukt med smittan och att vi får möjlighet att träffa dig som kund på riktigt.

Då ska vi bland annat berätta om den nya strategi som vi sjösätter vid årsskiftet. Den har ett knivskarpt fokus på hållbarhet och vi kallar den ”En plan för en planet”.

Till dess vill jag önska dig och dina nära en
God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Anders Östlund, vd

Öresundskraft

{{posts.CurrentItem.Author}}